korona problemi /

Ugostitelji se žale: 'Nepravedno je da se svi kažnjavaju zbog nekoliko klubova. Iako je većina nas propala'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Predstoji nam katastrofa za ugostitelje i tragedija za njihove zaposlenike, uglavnom mlade ljude", poručuje Medak

14.8.2020.
12:50
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalna udruga ugostitelja uoči nadolazećeg vikenda, a povodom najnovije odluke Stožera civilne zaštite o ograničavanju radnog vremena barova, pozvala je ugostitelje da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su propisane od strane epidemioloških službi te Stožera.

Međutim, naglašavaju kako je odluka donesena bez uvažavanja ugostiteljske struke i specifičnosti rada široke kategorije raznolikih objekata koji spadaju pod barove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nepravedno je da se danas ugostitelji koji su poslovali u skladu sa svim propisanim mjerama, kao i čitave regije bez rasta broja zaraženih, poput Istre i Kvarnera, kažnjavaju zbog propusta u nekoliko klubova. Protivimo se ograničavanju radnog vremena, budući da barovi obuhvaćaju prevelik broj ugostiteljskih objekata, u rasponu od mirnih cafe barova na plaži u Istri do najvećih klubova na Jadranu. Naš je prijedlog da se svaki klub ili drugi objekt specificiran kao žarište odmah privremeno zatvori na 14 dana uz testiranje svih zaposlenika“, ističe Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Image
Spriječavanje širenja zaraze /

Stožer donio novu mjeru u borbi protiv korone: Noćni klubovi i kafići od sutra rade do ponoći!

Image
Spriječavanje širenja zaraze /

Stožer donio novu mjeru u borbi protiv korone: Noćni klubovi i kafići od sutra rade do ponoći!

„Ugostiteljima ovih deset dana ograničenja radnog vremena neće značiti previše, većina nas je ionako već financijski propala. Predstoji nam katastrofa za ugostitelje i tragedija za njihove zaposlenike, uglavnom mlade ljude koji će nakon što ostanu bez posla svoju sreću potražiti izvan Hrvatske. Jedina šansa da preživimo i dočekamo iduću sezonu, koja će možda biti bolja, jest da se ubrza kreditiranje ugostitelja za likvidnost putem HBOR-a i HAMAG BICRO-a te da nam se kroz nižu stopu PDV-a na pića i napitke omogući da taj novac u budućnosti vratimo“, zaključuje Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalna udruga ugostitelja pozvala je i na češće inspekcije i kažnjavanje ugostitelja koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera, budući da takvi ugostitelji nanose štetu javnom zdravlju i poslovanju svih koji dosljedno provode mjere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo