Evo što svakodnevno jedete, a ni ne znate da im je istekao rok trajanja

shimmer fallback

Šećer, sol i drugi začini vrijede svega nekoliko mjeseci.

18.11.2014.
8:59
Play logo

Autorica knjige 'Biblija okusa' - Karen Page, tvrdi da bismo začine trebali zamijeniti svakih šest do 12 mjeseci. Kad je riječ o mljevenim začinima, oni su kraćeg vijeka, dok će cjeloviti začini, poput papra u zrnu ili štapića cimeta, trajati malo dulje.

Iako vam češnjak u granulama kojem je prošao rok trajanja vjerojatno neće naštetiti, mogao bi loše utjecati na vaš obrok, jer će njegova snaga biti oslabljena te će hrana imati slabije začinjen okus. Page savjetuje da zamijenite začine krajem godine, u studenom i prosincu, jer u vrijeme blagdana većina nas provede više vremena u kuhinji, a ako vam to postane tradicija, lako ćete se sjetiti zamijeniti ih barem jednom godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Drugi savjet kojeg nudi Page je da ne kupujete velika pakiranja, osim ako ne kuhate svakodnevno za 20 osoba, po tri obroka. Također, jednom kupljen proizvod držite čvrsto zatvorenim i udaljenim od izvora topline, vlage i direktne izloženosti suncu. Znači, nikako nemojte držati začine iznad štednjaka, perilice suđa, sudopera ili blizu prozora.

Mogli biste pak razmisliti i o tome da začine koji pripadaju obitelji crvene paprike držite u hladnjaku, budući da će im takvo skladištenje pomoći da zadrže boju i svježinu.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo