Play ponuda

Korisni savjeti za one koji mrze čistiti

shimmer fallback

Postoje oni kojima pospremanje životnog prostora predstavlja neku vrstu terapije tijekom koje mogu pustiti mozak na pašu, ali i oni koji dobiju osip i na sam spomen usisavanja ili pranja posuđa.

20.10.2013.
12:03
Play ponuda

Čišćenje ne mora uvijek izazivati osjećaj nelagode i muke za koju jedva čekate da prođe. Sve što vam je potrebno su pametni i brzinski savjeti koji će vam pomoći da zadatke obavite što bezbolnije i učinkovitije, tako da se što prije možete posvetiti stvarima koje vas uistinu vesele.

● Ne možete doseći paučinu na stropu? Napušite balon i 'šećite' ga po ciljanim područjima na stropu – paučina će se s lakoćom zalijepiti za njega!

● Mlinac za kavu je leglo prljavštine? U njega ubacite nekuhanu smeđu rižu i sameljite je sve dok mlinac ne bude potpuno čist. Riža će se uvući u sve pore i upiti prljavštinu, a vama skratiti muke.

● Umjetno cvijeće skuplja prašinu? Stavite ga u papirnatu vrećicu sa šalicom soli, vrećicu zatvorite i dobro je protresite. Prljavština će nestati u samo nekoliko trenutaka!

● Nešto se prolilo po mikrovalnoj pećnici? Ciljano mjesto prekrijte mokrim papirnatim ručnicima i zagrijte u mikrovalnoj pećnici na deset sekundi. Tekućina će se upiti u papirnate ručnike, koje potom samo bacite u smeće!

● Prašnjave lampe? Očistite ih sprejem s komprimiranim zrakom, onakvim kakav se koristi za čišćenje tipkovnica.

● Hrđavo kromirano posuđe? Polijte ga Coca-Colom i prebrišite sjajnom stranom aluminijske folije.

● Zamrljana vaza? U nju stavite malo sode bikarbone i nekoliko žličica vinskog octa, te operite vazu dobivenom mješavinom. Izgledat će čisto i novo!

● Dno čaša za mlijeko prekriveno je stvrdnutim ostacima skorupa? Isperite ih hladnom vodom prije nego ih operete u vrućoj vodi. Na ovaj ćete ih način brže i učinkovitije očistiti.

● Spužva za pranje je odvratna? Stavite je u mikrovalnu pećnicu dok je vlažna i zagrijte jednu minutu. Ovo će ubiti sve bakterije koje se u njoj nalaze i ponovno je učiniti upotrebljivom.

● Prašnjave rolete? Očistite ih vlažnim papirnatim ručnikom, koji će s lakoćom 'pokupiti' svu prljavštinu.

Play ponuda
Play ponuda