OGLAS

Duhovi prošlosti / Kako je Hitler 'uskrsnuo' na presici sindikata

Predsjednik Matice sindikata Hrvatske prisjetio se najvećeg svjetskog zlotvora 20. stoljeća, Hitlera, te naglasio da su njega na vlast dovele upravo ovakve mjere štednje za kakve se sada zalaže Vlada Republike Hrvatske.

16.2.2012.
17:00
VOYO logo

Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata Hrvatske, napominje da sindikati proračun nisu podržali, kako su to mediji dan ranije prenijeli, već da su ga samo primili na znanje i da nisu bili ni za ni protiv njega.

"Borba za smanje deficita dovest će do još većeg deficita, i to se najbolje vidi na primjerima Španjolske, Velike Britanije i Grčke", rekao je Ribić i prisjetio se najvećeg svjetskog zlotvora 20. stoljeća, Hitlera, te naglasio da su njega na vlast dovele upravo ovakve mjere štednje za kakve se sada zalaže Vlada Republike Hrvatske.

"Treba podsjetiti da je Hitlera na vlast doveo Heinrich Brüning, koji je bio njemački kancelar od 1930. do 1932. godine. On se zalagao za identične mjere štednje koje se predlažu danas", prepričao je predsjednik Matice sindikata Hrvatske uz napomenu da on ne zagovara nikakav dolazak novog Hitlera.

Također je dodao kako Matica podržava štednju, no samo ukoliko će dovesti do pozitivnog ishoda.

Ribić je istaknuo kako nova Vlada vjerojatno nema manevarskog prostora za kreativnija rješenja te napomenuo kako se trebaju oporezivati banke i druge financijske institucije, koje nevjerojatno profitiraju od ove ekonomske krize, dok građani jedva preživljavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo