Play ponuda

IZDAJNIČKE BORE: / Jednostavne navike koje ih sprečavaju i jednostavni recepti koji ih brišu

Image
Foto: Thinkstock

Od bora se ne može pobjeći – uostalom zašto i bi. Brige, sreća, smijeh, plač - sve to ostavlja trag na licu i vaše bore su vaš životopis.

30.1.2016.
8:55
Thinkstock
Play ponuda

Ipak, postoje načini da smanjite i usporite pojavu bora, tamo gdje su najistaknutije - oko očiju, i to potpuno prirodno.

Svakodnevna rutina koja će vam pomoći da izgledate mlađe sada i zauvijek.

Image
NE BACAJTE NOVAC: /

Voda održava kožu lica mladom, a ne kreme protiv starenja

Image
NE BACAJTE NOVAC: /

Voda održava kožu lica mladom, a ne kreme protiv starenja

1. Nosite naočale

Svi znamo da su oči izdajnički znak starosti. Koža oko očiju je osobito osjetljiva, tako da morate imati dodatnu zaštitu od UV zraka. Osim toga, škiljeći na suncu naprežete kožu i ubrzavate razvoj bora. Naočale su najbolji način za zaštitu tanke i osjetljive kože oko očiju od UV zračenja, koje će spriječiti pojavu bora.

2. Izbacite gazirane napitke

Mnogi smatraju gazirana pića neprijateljem zdravlja broj jedan, zbog velike količine šećera, mnoštva kalorija te potpunog nedostatka vitamina i hranljivih tvari. A šećer i kiselina ubojice su kjože.

Istraživanja su otkrila da ljudi koji često piju gazirane sokove imaju manje stanica koje obnavljaju kožu. Zbog toga neke stanice jednostavno "umiru". Tako nastaju bore.

3. Prestanite pušiti

Izbjegavajte i pasivno pušenje. Pušenje oduzima kisik i nutrijente, povećava broj slobodnih radikala u stanicama. Količina popušenih cigareta i broj godina koje ste proveli pušeći, povezani su s preranom pojavom bora.

Jednostavni trikovi za borbu s borama, a vi sigurno pobjeđujete

4. Rijeđe se umivajte

shimmer fallback
shimmer fallback

Umivajte se rjeđe, ili bar pametnije. Dugo toplo umivanje može dovesti do sušenja kože i pojave bora. Nikada ne stavljajte lice izravno mlaz vode. Tlak vode u kombinaciji s velikom temperaturom, plus (loša) kvaliteta vode, može loše uticati na vaše lice.

Ispiranje lica hladnom ili vrućom vodom može iziritirati kožu i dovesti do pucanja kapilara, zato je najbolje da se umivate mlakom vodom.

5. Izbjegavajte šećer

Zdrava prehrana i redovno vježbanje su vrlo značajni za održavanje mladenačkog izgleda. Ali čak i ako ne možete odreći hamburgera, barem pokušajte smanjiti unos šećera. Previše šećera štetno utiče na kožu, razlaže molekule proteina kolagena, i vremenom, vaša koža gubi elastičnost, postaje suha, i stari prije vremena.

shimmer fallback
VIDEO: /

Pogreške prilikom njege kože lica koje radite svako jutro

6. Ako ništa drugo, bar se dobro naspavajte

shimmer fallback
shimmer fallback

Kako biste spriječili pojavu bora, morate dovoljno spavati. Dok spavate, organizam luči više hormona pa će i koža biti elastičnija i odmornija. Kvaliteta i količina sna imaju trajne posljedice na vaš izgled. Nedostatak sna je povezan s mnogo stvari, od ubrzanog starenja i debljanja do lošeg imuniteta. Ako spavate dovoljno, izgledat ćete mlađe i svežije.

7. Spriječite ili ublažite bore oko očiju

Da bi nestale bore oko očiju preporučuje se da svake večeri prstima utapkate malo bademova ulja u kožu oko očiju, ostavljajući ga 30 minuta. Višak ulja skinuti papirnatim ubrusom.

U srednjim godinama očni mišići počinju gubiti elastičnost i meko tkivo kapaka postaje opušteno. Za njihovo jačanje treba ispirati oči otopinom zelenog čaja.

Možete natopiti sokom od peršina 2 blazinice, pokriti njima kapke, držati 10 minuta. Ovaj tretman odmara oči, osobito poslije dugog čitanja ili boravka u zapušenoj prostoriji.

Poslije skidanja maskare isperite gornje i donje kapke čajem od cvijeta različka. Jednu žlicu cvjetova prelijte čašom vrele vode, ostaviti stajati 20 minuta. Ovo sredstvo čuva kapke od iritacije.

Play ponuda
Play ponuda