banner

UZBUNA ZBOG CRVENIH TOČKICA 'Pomozite! Zaključali su nas na odjelu šibenske Hitne'

Bračni par iz Šibenika došao je na Hitnu jer je muškarac imao visoku temperaturu i crvene točkice po tijelu. Zatvorili su ih u karantenu. Sanacijski upravitelj kaže da je to normalna procedura kada medicinsko osoblje posumnja da pacijent ima neku infektivnu bolest.

‘Pomozite! Zaključali su nas na odjelu šibenske Hitne pomoći, a ne žele nam reći zašto! Zvali smo i policiju’, javili su portalu Šibenik IN oko 16 sati šokirani supružnici iz Šibenika.

Kako doznaje Šibernik IN pomorac im je rekao da je neki dan došao iz strane zemlje i odmah su ga smjestili u karantenu. Njegovu suprugu su nakon više od pola sata pustili, a tek nakon što je na odjel stigla infektologinja, koja je odmah zaključila da je riječ o vodenim kozicama, a ne eboli na koju su medicisnke sestre posumnjale, pustili su i njega.

Normalna procedura

Sanacijski upravitelj šibenske Opće bolnice dr. Ante Županović kazao nam je da je riječ o normalnoj proceduri kada medicinsko osoblje posumnja da pacijent ima neku infektivnu bolest.

“Takvom pacijentu nije mjesto u čekaonioci s ostalim pacijentima, nego ga smještamo u posebnu prostoriju za tu namjenu. On je tamo do dolaska infektologa i ne vidim mjesta za paniku”, kazao je dr. Županović.

Kako su se supružnici požalili da je u toj prostoriji bila visoka temperatura i da su uvjeti nedostojni čovjeka, sanacijskom upravitelju je postavljeno pitanje je li normalno da ljude smještaju u takve prostorije, na čjim vratiam piše telefonska centrala.

“To je jedina prostorija koja je dovoljno udaljena od ostalih pacijenata, a uvjeti nisu tako loši kako su vam ih pacijenti opisali”, zaključio je Županović.

Nakon sat i pol vremena nervoze u šibenskoj Hitnoj pomoći, otišli su konačno kući s vodenim kozicama.

Povratak na Net.hr