Zadravec je objašnjavala da je odljev radiologa objektivna situacija do koje je došlo bez njezine krivnje

Jutarnji sastanak Stručnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, koji broji 36 članova, pročelnika, šefova Zavoda, pomoćnike ravnatelja itd. napustila je polovica članova. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, namjera je bila smiriti situaciju i da svaki šef izvijesti o stanju na svom Zavodu.

No, Jutarnji list piše, kada je šefica radiologije, Dijana Zadravec, krenula s power point prezentacijom u kojoj je objašnjavala da je odljev radiologa objektivna situacija do koje je došlo bez njezine krivnje, njezini kolege su počele napuštati prostoriju te je ostalo samo oko polovice članova. Prezentacija je trajala 25 minuta.

Revizija nije pronašla nepravilnosti

Vršitelj dužnosti ravnatelja Zoran Vatavuk predstavio je unutarnju financijsku reviziju Zavoda za radiologiju prema kojoj nije bilo nepravilnosti. Zadravec je javno rekla da je na Zavodu pronašla falsificirane dokumente, krađu više milijuna kuna, za koje odgovornim smatra dvoje liječnika, Vladimira Kalouseka i dr. Čulo.

Bivša Uprava je prije desetak dana zbog javnih prozivki od Ministarstva zdravstva zatražila da pošalje hitni inspekcijski nadzor, stručnog i financijskog dijela na Zavodu, ali to se još nije dogodilo.