BIT ĆE AKO BUDE

KARAMARKO: Razgovarat ćemo o kandidaturi Pusić za glavnu tajnicu UN-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako će nova vlada raspravljati o kandidaturi ministrice vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a te je ustvrdio da do sada po tom pitanju nije ispoštovana procedura.

“O tome ćemo razgovarati. Mislim da se do sada procedura nije ispoštivala i da se zahvaljujući odlazećoj vladi Hrvatska poprilično osramotila”, rekao je Karamarko u središnjici HDZ-a nakon unutarstranačkih konzultacija uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva i nastavka pregovora s Mostom.

Tisuću eura svakom novorođenčetu

Govoreći, uz ostalo, o lošoj demografskoj slici zemlje istaknuo je kako će se apsolutno zalagati da se realizira dio izbornog programa Domoljubne koalicije po kojem bi se za svako novorođeno dijete dobilo tisuću eura potpore.

“Apsolutno ću se založiti da to bude tako”, naglasio je.

DEBATA: HDZ gotovo uopće nema na listama žene. Je li 1000 eura metoda kako ostaviti žene doma?”

Neće biti MUDO nego MOUDO

Podsjetio je i da, uz prijedlog smanjivanja broja ministarstava, predlažu i osnivanje novoga – ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove.

“Taj problem je kroničan i opasan za zemlju i njegovom rješavanju bi trebali pristupiti temeljito kroz organizaciju ministarstva koje bi se isključivo bavilo tim problemom”, poručio je.

UZ MUP I MORH, HRVATI DOBIVAJU I MUDO: Evo kako će se zvati novo ministarstvo

Povratak na Net.hr