Play ponuda

FIFA ubila Srbe u pojam: / Ova kazna je rigorozna!

shimmer fallback

Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je srpskog izbornika Radomira Antića s četiri utakmice suspenzije i 14.

8.7.2010.
9:52
Play ponuda

Potpuno neočekivana i gotovo šokantna vijest sletjela je u sjedište Fudbalskog saveza Srbije. Disciplinska komisija FIFA-e suspendirala je izbornika Radomira Antića, koji neće moći voditi sljedeće četiri utakmice Orlova, ali nije precizirala razloge za takvu odluku. I to je ono što je najviše zaboljelo naše istočne susjede. "FSS izražava nezadovoljstvo zbog neprimjerene kazne zbog koje će iskoristiti sve pravne potencijale kroz žalbu Komisiji FIFA-e u roku od sedam dana", stoji u priopćenju koje je krovna organizacija srpskog nogometa objavila na svojim službenim stranicama.

"Iznenađeni smo rigoroznom kaznom jer su nogometaši i rukovodstvo pokazali visoku razinu sportskog ponašanja i tolerancije tijekom kvalifikacija i Svjetskog kupa. Ovim nije kažnjen samo izbornik Antić, nego i naša reprezentacija te srpski nogomet u cijelosti, jer se nalazimo na pragu kvalifikacija za EURO 2012.", dodaje se priopćenju FSS.

Koliko su Srbi razočarani ovom FIFA-inom odlukom govori i informacija da će pravdu, ako bude trebalo, ganjati i na Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lausannei.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xdsr8k

arti-201006240119006Sporni događaj zbio se nakon utakmice skupine D, u kojoj je Srbija poražena od Australije (1:2). Izbornik Antić je poslije meča kritizirao suca Larriondu, no ništa manje od nekih drugih izbornika na ovom SP-u. I zato je šok za Srbe bio ogroman.

Play ponuda
Play ponuda