Deset vlasnika velikih restorana koji se nalaze na Expu sastalo se u srijedu s jednom točkom dnevnog reda - kriza u hannoverskom ugostiteljstvu uvjetovan slabom posjetom izložbe. Zaključak sastanka glasi: atmosfera na velikoj svjetskoj izložbi je loša, a uslužno osoblje je nervozno.
Ukoliko se ne uvode slobodan ulaz poslije 18 sati, voditelji restorana bit će prisiljeni otpuštati zaposlenike, rekao je Gaudy Barglan vlasnik jednog restorana s 1500 mjesta. Barblan, koji je već sudjevao na četiri svjetske izložbe, kaže da takvu škrtost i disciplinu kao u Hannoveru nije nigdje vidio. Pa iako Barblan još nije otpustio svojih 90 suradnika i on već bilježi prve gubitke.
Na okruglom stolu udruženja ugostitelja zajedničko je odlučeno da se organizatorima predloži uvođenje slobodnog ulaza na izložbu poslije 18 sati. Ukoliko organizatori Expoa pristanu na kompromis na kraju će manje, izjavili su ugostitelji.
Željka Antunović o budućnosti hrvatskog Expo paviljona