Play ponuda

ŽIVOT MU POSTAO PAKAO: / Audi zapaljen u Splitu pripada bivšem boksaču i svjedoku napada na suca Brunu Marića

Image
Foto: Ivo Cagalj/Daniel Kasap/PIXSELL
3.2.2017.
12:24
Ivo Cagalj/Daniel Kasap/PIXSELL
Play ponuda

Granić se, kako piše Slobodna Dalmacija, u medijima spominjao kao svjedok napada na suca koji se dogodio sredinom listopada prošle godine u restoranu Epetium u Stobreču.

Image
MARIĆ NAPUSTIO BOLNICU: /

Zadobio niz hematoma, odrezali mu prsten s ruke!

Image
MARIĆ NAPUSTIO BOLNICU: /

Zadobio niz hematoma, odrezali mu prsten s ruke!

"Brunu Marića čak i ne poznajem"

Tada se govorilo da je Granić spriječio jednog napadača na Marića da pobjegne s mjesta događaja, no bivši boksač demantira tu priču.

"Prava je istina da sam išao razdvajati sukobljene strane samo da spriječim razbijanje po restoranu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Marina Plosnića. Praktički, ja sam rastavljao sukobljene strane, a nikoga nisam udario. Pogotovo mi nije padalo na pamet nekoga hvatati. Kada se dogodio taj napad u restoranu Epetium u Stobreču, ja sam taman sjedio na ručku s jednim prijateljem. Ušli su neki maskirani momci i krenuli prema stolu koji je nekoliko metara bio udaljen od moga stola. Nisam odmah ni reagirao, ali kada su počeli u naguravanju između dviju grupa padati pitari u restoranu, kada je pao frižider sa salatama, skočio sam i ja, pogotovo kada sam vidio da moj prijatelj Plosnić sprječava devastiranje svoga lokala", kazao je tada Granić za Slobodnu Dalmaciju dometnuvši da nije ni znao da je meta napada bio Marić kojeg čak i ne poznaje.

shimmer fallback
shimmer fallback

"To je jedina prava istina, a nije nikakva istina da sam sjedio za njegovim stolom i neke još gore gluposti. I, ako hoćete, šokirao sam se kada sam pročitao da se tu radilo o pokušaju ubojstva. Moram priznati da to nisam tako ni doživio ni vidio, a tako nije ni bilo", ispričao je Granić.

shimmer fallback
shimmer fallback

Dva napada na kafić i jedna lažna dojava o bombi

Međutim, nakon tog događaja i sam Granić je, čini se, postao metom. Potkraj prošle godine na njegov Moon bar na splitskim Gripama ispucano je 30 metaka iz 'škorpiona', a u tome su navodno sudjelovale dvije osobe. Jedna, odjevena u bijeli radnički kombinezon, otvorila je vatru na Granićev klub, dok je druga čekala u automobilu. Oba sumnjivca do danas nisu uhvaćena. I tri mjeseca prije toga nepoznata osoba je na Granićev Moon bar ispalila dva hica, a meci su završili u pročelju te podu kafića.

U međuvremenu, dogodila se i lažna dojava da je u kafiću postavljena bomba. Tada je reakcija policije bila žurna i ondje je ubrzo stiglo dvadesetak intervnentnih i temeljnih policajaca.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Pregled se rastegao s deset minuta na sat i petnaest. Nakon toga nisam dobio nikakav policijski zapisnik ili papir kao ni informaciju da je akcija obavljena, tko je dojavio za bombu i s kojeg broja je došla uznemirujuća dojava. Čekalo se pola sata na dolazak pirotehničara, pa još 20 minuta na dolazak drugog pirotehničara sa psom, koji je detaljno pregledao prostor sa psom nakon što ga je već pregledao prvi pirotehničar. Nakon što su pronašli jedno veliko ništa, i što je trajalo više od sata, udaljili su se iz objekta. Dotle su gosti ili odlazili kućama ili hodali po Gripama bez svojih pića, koje nisu po naredbi policije mogli ponijeti sa sobom. Zar za akciju policija ne bi trebala doći spremna, a ne da se po ovakvoj dojavi na pirotehničare čeka ovako dugo", rekao je tada ogorčeni Josipov otac Dražen Granić.

Play ponuda
Play ponuda