Play ponuda

ZBOG DIVLJANJA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: / Pijan jurio autom, bježao od policije, pa djetetu zdrobio stopalo

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija
26.6.2020.
20:58
Pixsell/Ilustracija
Play ponuda

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je prošle srijede odlučilo strpati 25-godišnjaka u istražni zatvor zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, ali i moguće opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, doznaje Varaždinski.

"Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak 17. lipnja u Donjem Vratnu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko 1,1 promila alkohola u organizmu) velikom brzinom ulicom na kojoj se nalazio veći broj ljudi koji su zbog takve vožnje bili primorani skloniti se s ceste radi izbjegavanja naleta njegovog vozila. Nakon što su takav bezobzirni i opasni način vožnje uočili policijski službenici koji su se zatekli na ulici i pokušali ga zaustaviti davanjem znakova da stane, osnovano se sumnja da je 25-godišnjak povećao brzinu i usmjerio vozilo izravno prema njima, zbog čega su oni bili prisiljeni naglo odskočiti u stranu da izbjegnu udar", stoji u obrazloženju odluke.

Odvjetništvo je opisalo i kako je mladić bježeći od policije udario u betonski stup te se odbio natrag na cestu pritom prešavši devetogodišnjem djetetu preko stopala i završio u jarku. Dijete je u naletu zaradilo prijelom kostiju stopala.

Play ponuda
Play ponuda