ZAUSTAVILI KOMBI NA A1: / Tražili migrante, a pronašli nešto drugo. Pas nanjušio 'travu' koja na ulici vrijedi 1,37 milijuna kuna!

Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu

24.6.2019.
18:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na autocesti A1 kod Novigrada na Dobri policajci Ravnateljstva policije, kojima je primarna zadaća suzbijati nezakonite migracije, uhitili su u nedjelju oko 16 sati dvojicu krijumčara droge u čijem su kombiju pronašli više od 136 kilograma marihuane, izvijestili su u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi. To je, kako je rečeno, druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području na autocesti A1.

Policajci su u nedjelju zaustavili kombi makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a suvozač je bio 50-godišnjak, obojica hrvatski državljani. Policajci su vidjeli da je u kombiju više vreća te su posumnjali da bi u njima mogla biti marihuana, što je i potvrđeno zahvaljujući psu za detekciju droga.

Droga ide na vještačenje

Daljnje postupanje preuzela je karlovačka Policijska uprava, a policajci su na temelju naloga suca istrage karlovačkoga Županijskog suda u vozilu u više vreća pronašli 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je utvrđeno da je riječ o marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke Bruno Kendjel rekao je da je to rezultat "svih policijskih linija koje sudjeluju u suzbijanju nezakonitih migracija".

Registracije ne pripadaju kombiju

Osim toga, karlovački policajci utvrdili su da vozilo ima registarske pločice koje mu ne pripadaju i u vezi s time provode daljnje kriminalističko istraživanje. Kendjel je izvijestio da uhićenu dvojicu policija "već ima registriranu na određeni način", ali nije odgovorio po čemu su poznati policiji.

Privremeni zamjenik načelnika karlovačke Policijske uprave Josip Rohaček, inače zapovjednik u Zapovjedništvu Interventne policije, istaknuo je da je ta zapljena droge druga po težini ove godine, a za tu je policijsku upravu još rekordna prošlogodišnja zapljena droge od 309 kilograma. Jučer zaplijenjena marihuana stoji oko 10.000 kuna po kilogramu, a na ulici, gdje vlada zakon ponude i potražnje, rekao je Rohaček, cijena može biti i veća.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali