ZAGREPČANKA TVRDI / 'Vidjela sam da neka žena vozi djecu u prtljažniku i sve prijavila policiji, a oni su me odbili...'

Čitateljica Net.

29.4.2016.
16:10
Poslala čitateljica

Naime, kao što se vidi iz priloženih fotografija, jedna je majka zelenim valom u Zagrebu u Smartu, dvosjedu, vozila troje djece, od kojih dvoje u prtljažniku!

"Sve ti nelagodno se voziti iza (a vozila sam se dobrih 10-ak min), mislim si kaj da se dogodi lančani, ali eto brižna majka očito ima viška djece jer je na prednjem zicu vozila treće dijete bez sjedalice", napisala nam je čitateljica.

Nakon što se dakle neko vrijeme vozila iza njih, naša je čitateljica takvo neodgovorno ponašanje odlučila prijaviti policiji, te je uključila MUP-ovu aplikaciju za prijave, koju je Ministarstvo prošle godine predstavilo javnosti.

Njezina je prijava, međutim, odbijena, iako je posve jasno da se radi o teškom prekršaju, odnosno kršenju nekoliko zakona (vožnja više osoba od broja za koji je automobil registriran, vožnja djeteta bez sjedalice, vožnja djeteta na prednjem sjedalu....

Čitateljica nakon nekog vremena ponovno šalje fotografiju, ovoga puta uvećanu, misleći da nije bila dovoljno jasna, uz opis situacije, mjesta događaja... no, njezina prijava ponovno biva odbijena.

Obavezno navedite lokaciju!

Policija je na naš upit o čemu se radi odgovorila da je prilikom prve prijave čitateljica propustila navesti lokaciju prekršaja koji prijavljuje. Iako je Zagrepčanima jasno iz fotografije da je riječ o zelenom valu, policija korisnike njezine aplikacije moli da uvijek navedu točno mjesto događaja, kako bi mogli poslati ophodnju ili policajca na terenu, u suprotnom prijave odbijaju.

Što se međutim dogodilo drugi puta, kada je čitateljica poslala i detaljni opis situacije i lokaciju? U policiji su za Net.hr ustvrdili da je došlo do greške u aplikaciji, odnosno da prijava nije bila odbijena već je proslijeđena na postupanje postaji prometne policije.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali