Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“. Sumnja se da je kao direktor-odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba u razdoblju od svibnja 2009. godine do svibnja 2014. godine na teret tog trgovačkog za sebe uzeo pozajmica u ukupnom iznosu od 2.042.058 kuna.

Sumnja se da je iznos od 1.313.058 kuna podigao sa žiro računa trgovačkog društva dok je iznos od 729.000 kuna podigao sa žiro računa drugog povezanog trgovačkog društva iz Zagreba, a koji iznos je u knjigovodstvu prvog trgovačkog društva evidentiran kao pozajmica osumnjičenog od prvog društva, a temeljem ugovora o cesijama između njega i tih dvaju trgovačkih društava.

Kako posuđeni novac nikada nije vratio već ga je zadržao za sebe, u gospodarskom poslovanju osumnjičeni je povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa koja se temelji na zakonu te na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.042.058 kuna dok je trgovačkom društvu o čijim se imovinskim interesima bio dužan brinuti prouzročio štetu u istom iznosu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz PU zagrebačke.