roditelji su ogorčeni / Vršnjačko nasilje ponovo u školi u Jelkovcu: 'Rekli su učiteljici i tu je sve stalo'

Iz škole su nam potvrdili incident i poručili da postupaju prema propisanom protokolu

15.11.2022.
20:30
VOYO logo

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u zagrebačkoj školi iz koje smo već izvještavali o ovom problemu. Roditelji ogorčeni, jer ih škola nije obavijestila. Imamo i reakciju ravnateljice.
Ponovno vršnjačko nasilje. I ponovno u istoj školi. Sve se odvilo prošli petak kada su trojica četvrtaša na školskom hodniku napala učenika trećeg razreda.

"Jedan od njih je pristupio mojem djetetu, nagurao ga je na zid, unio mu se u lice i rekao daj mi 20 kuna. Moj sin se pokušao izmigoljiti, rekao je da je pokušao pobjeći, međutim dvojica su ga zgrabili za ruke i tu je počelo otimanje", rekla je majka napadnutog dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomoć mu je priskočio kolega iz razreda. Pa i sam bio napadnut.

"Bio je i on, i odgurivan i stisnut. Ajde, uspjeli su se iz cijelog tog žamora maknuti, bilo je toga još iz pozadine, međutim kad su došli do učiteljice rekli su joj što je, na tome je ostalo taj dan", kazao je otac drugog napadnutog dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz škole su nam potvrdili incident i poručili da postupaju prema propisanom protokolu.

"S obzirom na informaciju koju smo od roditelja dobili u petak u kasnijim popodnevnim satima nakon što učenici više nisu bili u školi ne može se reći da ništa nije poduzeto jer je prvi razgovor stručna služba obavila jučer, a danas su nastavljeni razgovori s učenicima", izjavila je ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nasilje u biogradu /

Dječaka pretukli u školi: 'Jedan mu je stao na glavu, gazio lice'. Ravnatelj kaže: 'Cilj im nije bio nasilje'

Image
nasilje u biogradu /

Dječaka pretukli u školi: 'Jedan mu je stao na glavu, gazio lice'. Ravnatelj kaže: 'Cilj im nije bio nasilje'

No, roditelji su ogorčeni. Tvrde da ih škola o napadu uopće nije obavijestila.

"Ne, ni a ni b. Znači od škole, od razrednice, od strane njihovih službi kojih reklamiraju da imaju stotine - nitko se nije javio", kazala je majka napadnutog dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nije me kontaktirao niti znam što. Znači moj klinac da je razbio prozor oni će me zvati, a to što je njega tamo netko davio - to je manje bitno", rekao je otac drugog napadnutog dječaka.

O vršnjačkom nasilju u ovoj školi izvještavali smo i prije tri tjedna kada je 9-godišnjak u učionici davio kolegu iz razreda. Stručnjaci ističu - važno je pravovremeno reagirati i obavijestiti sve nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A najvažnije je pružiti podršku djetetu, obavijestiti roditelje. Isto tako porazgovarati s počiniteljem nasilja, obavijestiti i njihove roditelje i ukoliko roditelji nisu savjetodavno dostupni, ne reagiraju na upozorenja, negiraju da bi njihovo dijete tako nešto napravilo - takav slučaj treba dalje proslijediti Centru za socijalnu skrb", izjavila je Ivana Jolić, ravnateljica Centra Luka Ritz.

Ukoliko se u ovoj školi nešto ne promijeni, roditelji napadnute djece bit će prisiljeni prebaciti ih u drugu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo