ZAVRŠENA POTRAGA KOD KOPRIVNICE / Pokušali pregaziti policajce: Odbjegli Rumunj uhićen pri pokušaju prelaska granice prema Mađarskoj

Varaždinska policija u subotu je izvijestila o uhićenju i drugog počinitelja koji je pokušao pregaziti policajca

4.9.2021.
11:46
PU varaždinska
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Varaždinska policija u subotu je izvijestila o uhićenju i drugog počinitelja koji je pokušao pregaziti policajca. Kako navode u svom priopćenju, 44-godišnji državljanin Rumunjske u subotu je oko 7:30 sati pješke pristupio na Međunarodni granični prijelaz Gola, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izlaznoj graničnoj kontroli prema Mađarskoj.

Varaždinska policija prethodno je za navedenim muškarcem raspisala potragu te je intenzivno tragala za njim.

"Isti je uhićen te policijski službenici Policijske uprave varaždinske provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske", naveli su u priopćenju.

Rumunji otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme

"Podsjetimo, navedeni je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.

U traganje za istima žurno su nakon dojave zaštitara, uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske, a nakon što su policijski službenici na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba, vozač je stavio vozilo u pogon i krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.

Pobjegli u kukuruz

U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu.

Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili  se u obližnja polja kukuruza.

U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen", priopćila je varaždinska policija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali