USKOK POKRENUO ISTRAGU PROTIV DVIJE ZAPISNIČARKE ZADARSKOG SUDA: / Istražuje ih zbog otkrivanja sadržaja sudskog naloga

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv zapisničarki predložio određivanje istražnog zatvora

30.4.2021.
16:02
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uskok je, na temelju kaznene prijave zadarske policije, pokrenuo istragu protiv dvije zapisničarke zadarskog Županijskog suda zbog neovlaštenog otkrivanja sadržaja sudskog naloga protiv 32-godišnjaka s kojim je jedna od osumnjičenica bila u emotivnoj vezi.

Zadarska policija je priopćila da je prijavila administrativne referentice suda stare 27 i 28 godina te da zbog otkrivanja sadržaja sudskog naloga 32-godišnjaku, s kojim je 28-godišnja referentica bila u emotivnoj vezi, nisu prikupljeni dokazi.

Starija zapisničarka i osumnjičenik bili partneri

Uskok je precizirao da je 27-godišnja zapisničarka, raspoređena na rad kod suca istrage zadarskog Županijskog suda, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, znajući da je dužna te podatke čuvati kao tajnu, 15. listopada 2020. prenijela 28-godišnjoj zapisničarki istog suda koja je sa 32-godišnjim osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi.

Mlađa zapisničarka je, dodalo je tužiteljstvo, prenijela sadržaj sudskog naloga s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su starija zapisničarka i osumnjičenik partneri te da se protiv zapisničarkinog partnera ne prikupe dokazi.

Partner izbjegavao komunikaciju na telefonu

Potom je 28-godišnjakinja, nadodao je Uskok, svojem partneru neovlašteno otkrila sadržaj i podatke iz naloga suca istrage iako je znala da su ti podaci tajni. Nakon toga je njezin partner izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu te su posebne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi.

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv zapisničarki predložio određivanje istražnog zatvora.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali