STRAVA U BJELOVARU / Uhićen 71-godišnjak zbog sumnje da je silovao suprugu: Tereti ga se i za nasilje u obitelji i nedozvoljenu izradu i nabavljanje oružja

Image
Foto: Ilustracija / Hrvoje Jelavic / Pixsell

Za teško kazneno djelo protiv spolne slobode može dobiti 10 godina zatvora, ali i za nasilje u obitelji

28.9.2022.
15:38
Ilustracija / Hrvoje Jelavic / Pixsell
Play logo

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1951') zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi članka 153. stavka 2. Kaznenog zakona, kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a.

Image
NESLUŽBENO: POBJEGAO IZ HRVATSKE /

Mladić koji je osuđen za grupno silovanje i ucjene maloljetnice u Zadru već je 20 dana u bijegu

Image
NESLUŽBENO: POBJEGAO IZ HRVATSKE /

Mladić koji je osuđen za grupno silovanje i ucjene maloljetnice u Zadru već je 20 dana u bijegu

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 71-godišnjak od 22. rujna 2017. do 22. rujna 2022. počinio kazneno djelo nasilja u obitelji u jednom naselju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno postupio protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na štetu svoje supruge, kao i da je u lipnju 2022. godine počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje supruge. Osnovano se sumnja da je nedozvoljeno posjedovao oružje (vojni imitator djelovanja artiljerijskog oružja M71, mješavina pijeska i eksploziva trotila) koje je građanima zabranjeno i koje je pronađeno prilikom pretrage obiteljske kuće 71-godišnjeg okrivljenika", priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su da su nakon ispitivanja okrivljenika, predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i protiv 71-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo