STRAHOTA KOJA JE ZGROZILA HRVATSKU / Monstruozni otac se oporavio, ali odbija bilo kakvu suradnju: Danas bi mogao biti otpušten iz bolnice

Odmah će ga preuzeti djelatnici policije i odvesti na kriminalističko istraživanje kako bi se suočio s posljedicama zločina

27.9.2021.
9:57
Marko Prpic/PIXSELL/Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ubojica djece se oporavio i priseban je, a danas bi mogao biti pušten iz bolnice i uhićen, piše danas Jutarnji list.

Zapaljeni lampaši, policijsko vozilo i troje policajaca na ulazu u urbanu vilu u zagrebačkim Mlinovima gdje je u noći na subotu austrijski državljanin Harald Kopitz (56) bešćutno ugasio živote svoje troje dječice, dan nakon stravičnog otkrića podsjetnik su na strahotu koja je zgrozila cijelu zemlju i šire.

I dok se trostruki ubojica Kopitz oporavlja od pokušaja suicida u KBC-u Sestre milosrdnice, a pred bolničkom sobom čuvaju ga dvojica policajaca, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gotova je obdukcija ubijenih sedmogodišnjih blizanaca i njihova četverogodišnjeg brace.

Dodatne toksikološke analize

Međutim, kako bi sa stopostotnom sigurnošću bio potvrđen točan uzrok smrti, naložene su dodatne toksikološke analize jer postoje dvojbe je li smrt nastupila od inicijalnog trovanja lijekovima ili isključivo gušenjem od očevih ruku.

Iz bolnice, pak, dnevnik doznaje da bi, s obzirom na tijek oporavka, Kopitz mogao danas biti otpušten s liječenja, no odmah će ga preuzeti djelatnici policije i odvesti na kriminalističko istraživanje kako bi se suočio s posljedicama zločina koji je počinio pod okriljem noći na subotu.

Kako doznaju iz bolnice, Kopitzovo zdravstveno stanje je dobro, priseban je i svjestan lokacije na kojoj se nalazi. Međutim, odbija bilo kakvu suradnju, točnije odbija bilo kakvo komuniciranje s bolničkim osobljem, kao i s policajcima koji se nalaze ispred sobe.

Ima dosta prijatelja odvjetnika

Odmah nakon otpuštanja s bolničkog liječenja, u slučaju da ga sam ne odabere unatoč činjenici da među prijateljima ima dosta odvjetnika, bit će mu dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti koji će s njim biti cijelo vrijeme na ispitivanju u policiji te u prostorijama Županijskoga državnog odvjetništva u Zagrebu.

Unatoč činjenici da je i sebi pokušao oduzeti život popivši veću količinu psihofarmaka za smirenje, sve ukazuje na to da će, nakon što bude prepraćen pritvorskom nadzorniku i potom u prisutnosti sudskog tumača ispitan u tužiteljstvu, završiti u zagrebačkom Remetincu, a ne u Bolnici za osobe lišene slobode.

Nakon toga će tijekom istrage, a sve do podizanja optužnice, Kopitz biti podvrgnut kombiniranim vještačenjima kako bi se utvrdila, između ostaloga, i njegova ubrojivost u vrijeme zločina jer o tome će ovisiti i konačni sudski pravorijek koji može doseći i 50 godina zatvora, donosi Jutarnji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali