OGLAS

Nemile scene u bolnici / U tučnjavi na hitnom prijamu na Rebru dvoje teško ozlijeđenih. RTL neslužbeno doznaje: Dvojica napadača uhićena

Dva muškarca teže su ozlijeđena u okršaju koji je bezuspješno pokušala spriječiti medicinska sestra

24.10.2021.
18:30
VOYO logo

Nemile scene na zagrebačkom Rebru u jutarnjim satima, pred pacijentima i osobljem hitnog prijama - masovna tučnjava. 

Dva muškarca teže su ozlijeđena u okršaju koji je bezuspješno pokušala spriječiti medicinska sestra, pa je još jednom otvoreno pitanje sigurnosti u bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burna noć u najvećoj bolnici u državi! Oko tri sata ujutro na hitnu pomoć, u pratnji prijatelja, dolazi mladić slomljene čeljusti. I prije nego su ga liječnici počeli pregledavati, ulijeće skupina muškaraca koju su mu te ozlijede i napravili. Medicinska sestra skriva ga iza paravana, ali oni nasrću na njegovog prijatelja. Nogama su ga mladiti toliko da mu je pukao i kralješak. 

Image
noćna drama /

Nakon tučnjave na Rebru, medicinske sestre taže veću zaštitu na hitnim prijemima: 'Bolnica mora biti sigurno mjesto'

Image
noćna drama /

Nakon tučnjave na Rebru, medicinske sestre taže veću zaštitu na hitnim prijemima: 'Bolnica mora biti sigurno mjesto'

"Nastradao je taj čovjek mladi, jako. Dakle, on ima ozbiljne ozljede glave tako da smo krenuli s jednim pacijentom, sad imamo dva, a od osoblja nitko nije, srećom, ozbiljnije nastradao", kazao je pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Zagreb Ivan Gornik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se odvijalo pred očima uplašenih pacijenata. Čula se i vriska djece jer se i dječja hitna služba nalazi svega nekoliko metara dalje. Na gornjim katovima su bolnički odjeli. Malo tko se u bolnici noćas nije probudio. 

"Mi smo imali nasilnog ponašanja ovdje, uglavnom pojedinaca ili manjih grupa. Ovo je bio kao organizirani napad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad se nakon hitne nastavio ispred bolnice gdje je u automobilu čekala prijateljica ozlijeđenih mladića. Zaštitar, kažu djelatnici, nije mogao puno toga uraditi protiv znatno brojnije, agresivne skupine mladića. Nije ovo prvi put da se u bolnicama ovako nešto događa. 

2019. jedna je mladić u bolnici Dubrava prijetio sestrama i liječnicima i naposlijetku aktivirao vatrogasni aparat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste godine u bolnici Jordanovac obitelj preminulog pacijenta je demolirala odjel i napadala liječnike i sestre. Zato zahtijevaju zaštitu.

"Ono što bi trebali učiniti je, i ono što je naš sindikat već u više navrata zahtijevao  i tražio od institucija, a to je da se donese zakon o priznavanju statusa medicinskih djelatnika kao službene osobe. Mislim da bi to bilo dobro zato što bi ipak onda napadi na službene osobe, na zdravstvene djelatnike kao službene osobe bili tretirani drugačije", jasno će Sanda Alić iz sindikata Medicinske sestre/tehničari zajedno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da je zagrebačka policija uhitila dvojicu napadača dok se za dvije osobe traga. Pregledavaju se nadzorne kamere, a posao im otežava i činjenica što je jedan ozlijeđeni kao i djevojka iz automobila s njima ne surađuju. Tvrde da napadače ne poznaju. Drugi ozlijeđeni u teškom je stanju i policija s njim još nije ni mogla razgovarati. 

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Šetnja s lavom
Moj pas Marmaduke
default_cta
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Lijek za život
VOYO logo