TKO JE UBIO MARIJANU I OSTAVIO JU U LOKVI KRVI? / Od brutalne likvidacije djevojke u Splitu prošlo je 19 godina, a sumnjivca nigdje

Image

Ovaj slučaj nije riješen do danas te je riječ o jednom od rijetkih slučajeva u posljednjih 20-ak godina koji splitska policija nije dovela barem do kaznene prijave

21.1.2021.
16:09
Play logo

Marijana Jerković ubijena je točno prije 19 godina. Imala je 24 godine kada je likvidirana u agenciji za promet nekretninama na Mažuranićevom šetalištu u Splitu. Tog siječnja Marijana je ostala sama raditi malo duže.

Kako piše Dalmacija danas, tijelo djevojke pronađeno je ujutro u lokvi krvi, skoro dekapitirano. Djevojka je ubijena nožem. Ovaj slučaj nije riješen do danas te je riječ o jednom od rijetkih slučajeva u posljednjih 20-ak godina koji splitska policija nije dovela barem do kaznene prijave. Taj stadij, nažalost, Marijanin slučaj nije doživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVA ZABORAVLJENA UBOJSTVA U HRVATSKOJ: /

Počinili su stravične zločine za koje ih nikada nije stigla kazna

Image
SVA ZABORAVLJENA UBOJSTVA U HRVATSKOJ: /

Počinili su stravične zločine za koje ih nikada nije stigla kazna

Policija nudi nagradu od 100.000 kuna za informacije o ubojstvu

Osnovan je odjel za "hladne slučajeve" te je ponuđena nagrada od 100.000 kuna osobama koje bi imale bilo kakvu informaciju koja bi dovela do djevojčinog ubojice. Inače, ta nagrada još uvijek vrijedi, no unatoč povremenom žustrijem aktiviranju oko slučaja, čini se da se nikada neće otkriti tko je brutalno usmrtio nesretnu Marijanu Jerković.

Propusta u istrazi je bilo i to odmah na samom početku - mjesto zločina nije bilo adekvatno osigurano, a dio dokaza je bio kontaminiran. To se odnosi na dnevnik nesretne djevojke koji je pronađen s nekoliko istrgnutih ključnih stranica i na neke dokaze koji su prekasno izuzeti. Usprkos tome, postojale su brojne indicije i forenzički nalazi koji su istražiteljima mogli omogućiti pronalazak osumnjičenika, piše Dalmacija danas.

Jedan takav nalaz odnosi se na to da je ubojica ljevoruk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni jedna teorija o ubojstvu Splićanke nije bila dovoljno uvjerljiva

Skoro pa sigurno je djevojka poznavala ubojicu, a razlog za takvo mišljenje krije se u činjenici što nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska u prostorije agencije za nekretnine. Agencija se nalazila u stambenoj višekatnici u prometnom dijelu Splita, a nitko od susjeda nije čuo buku ili pozive u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Danima, tjednima i mjesecima nakon ubojstva inspektori su ispitali velik broj svjedoka i imali su nekoliko potencijalno osumnjičenih. U igri je bilo nekoliko teorija pa se tako moglo čuti da je Marijanu "napadao" seksualno nasrtljivi kolega, druga teorija je govorila da ju je ubio zaručnik s kojim je djevojka htjela prekinuti vezu, do treće koja se odnosila na zataškavanje mutnih poslova pojedinih kupaca nekretnina, piše Dalmacija danas.

Međutim, istražiteljima ni jedna teorija nije bila dovoljno uvjerljiva. Još je bitnije što policija nije mogla dokazati čak niti osnovanu sumnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo