TRAGEDIJA U VIROVITICI / Tast umro od covida, pa sad zetu prijeti zatvorska kazna: 'Nije se pridržavao mjera samoizolacije'

Image
Foto: Marko Dimić / PIXSELL

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2

2.8.2022.
22:30
Marko Dimić / PIXSELL
Play logo

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u utorak da provodi istragu protiv 42-godišnjaka za kojeg sumnjaju da je zarazio svog tasta koronavirusom jer se nije pridržavao mjera samoizolacije.

Tast je od posljedica zaraze virusom Sars-Cov-2 umro nakon hospitalizacije u respiracijskom centru KBC-a Osijek, a zetu sada prijeti zatvorska kazna jer ga DORH tereti zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao da je zaražen, ali nije mario

Play logo

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru objavljenom u utorak.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, navodi DORH, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je umro 26. studenoga 2021.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo