Play ponuda

TALIJANSKI SUD OSUDIO NINU KULUZ NA 3 GODINE I 4 MJESECA ZATVORA: / Ocu malenog Cesarea mora platiti 50.000 eura odštete!

Image
Foto: PIXELL/YouTube
10.10.2017.
13:05
PIXELL/YouTube
Play ponuda

OVAKO JE OTAC MALENOG CESAREA GOVORIO 2015.: Isplivala snimka emisije objavljene na talijanskoj javnoj televiziji

Image
OVAKO JE OTAC MALENOG CESAREA GOVORIO 2015.: /

Isplivala snimka emisije objavljene na talijanskoj javnoj televiziji

Image
OVAKO JE OTAC MALENOG CESAREA GOVORIO 2015.: /

Isplivala snimka emisije objavljene na talijanskoj javnoj televiziji

Kako je kazao Živaljić, od svih sudskih odluka odmah se treba izvršiti ona o plaćanju odštete, dok se na sve ostalo Nina Kuluz ima pravo žaliti.

"Ta presuda nije pravomoćna, no javnost i moja struka su zgroženi s tim saznanjem jer je nezapamćeno da se ide izvan okvira zahtjeva Državnog odvjetništva. Do sada smo imali jednu takvu presudu u kaznenom postupku u Splitu. Nije bilo obiteljsko pravo, ali svakako ta presuda nije opstala na Županijskom sudu. Moja klijentica je zgrožena i šokirana ovakvom presudom kao što smo i svi mi koji pratimo taj slučaj", izjavio je Hini odvjetnik Živaljić.

Rekao je da nitko ne može vjerovati da sud ide izvan granica sudske prakse i u Italiji, te da u Hrvatskoj pogotovo nema takvih slučajeva.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati do današnje su nepravomoćne sudske odluke suda u Torinu imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.

U lipnju je pred njezinom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja.

Presudu je za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao dječakov otac i Ninin bivši suprug. "Ne osjećam se sretnim niti da se radi o bilo kakvoj pobjedi. Ne želim da Nina ide u zatvor. Što se tiče same sudske odluke, najviše bih volio da ona dobrovoljno preda dijete jer bi to bilo od velikog utjecaja kod odluke o žalbi na presudu. Ako bi kazna bila smanjena ispod tri godine, Nina ne bi trebala ići u zatvor", kazao je Alessandro Avenati, otac malog Cesarea.

Play ponuda
Play ponuda