Play ponuda

SUD ODREDIO VISOKU ALIMENTACIJU: / Alessandro Avenati mora platiti 100 tisuća kuna za uzdržavanje malenog Cesarea

Image
Foto: Facebook

Otac dječaka Cesarea, kojeg je majka bez znanja oca odvela u Hrvatsku, mora platiti tisuću kuna alimentacije, uz kamate, za svaki mjesec koji nije proveo s njim

21.2.2019.
9:48
Facebook
Play ponuda

Alessandro Avenati mora platiti oko 100.000 kuna na ime uzdržavanja devetogodišnjeg sina Cesarea, tijekom sedam godina od kada je protiv njegove volje dijete od godinu i pol dana odvedeno s kućne adrese u Italiji, piše Slobodna Dalmacija.

Dječak je s majkom Ninom Kuluz isprva boravio u Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini, da bi se nakon toga vratili u Split. Tijekom tog vremena otac ga je tražio jer nije znao gdje je pa je za majkom raspisana i tjeralica da bi na kraju po pravomoćnoj presudi, koju je vodio protiv majke Nine kuluz, Aventi dobio dječaka.

Image
TALIJANSKI SUD SMANJIO KAZNU NINI KULUZ: /

Umjesto zatvora uvjetna, a iznos odštete koji mora platiti smanjen na 21 tisuću eura

Image
TALIJANSKI SUD SMANJIO KAZNU NINI KULUZ: /

Umjesto zatvora uvjetna, a iznos odštete koji mora platiti smanjen na 21 tisuću eura

Mjesečno tisuću kuna plus kamate

Najnovijom presudom Općinskog suda u Splitu ocu je naloženo da za svaki mjesec od kada sin nije bio s njim plati 1000 kuna, plus kamate. Pritom nije igrala ulogu ni činjenica da je na istom sudu proveden postupak zbog međunarodne otmice djeteta prema kojem je utvrđeno da je dječak protupravno odveden od oca i naložen je njegov povratak u državu rođenja, što se ostvarilo tek šest godina poslije.

Riječ je o razdoblju od travnja 2011. godine do lipnja 2018. godine za kada je sud prihvatio tužbeni zahtjev s tim da je odredio četiri puta manji iznos uzdržavanja od traženih 4000 kuna mjesečno, piše Slobodna Dalmacija.

Play ponuda
Play ponuda