Netko je u noći na ponedjeljak postavio dinamit na zagrebačkom Laništu na trećem katu zgrade pred stanom žene s dvojicom sinova, inače partnerice USKOK-ova optuženika Tomislava Sučića iz akcije "Tebra". U detonaciji eksploziva Sučićeva partnerica zadobila je lakše ozljede nosa, dok su njezina djeca neozlijeđena.

Riječ je o većoj količini dinamita ostavljenog ispred protuprovalnih vrata stana koji je bio i obješen na kvaku vrata, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Eksplozija je uništila cijeli stan i lift preko puta, vrata devet stanova na katu i uzrokovala drugu materijalnu štetu koja je golema.

Anonimni izvor otkrio je za Jutarnji list da je protekla dva tjedna Sučićeva partnerica osjećala da je netko prati, s nelagodom se javljala na telefonske pozive te je navodno promijenila i broj telefona. Detaljno je pregledala snimke nadzornih kamera garaže, ali nije uočila nikoga sumnjivog, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Pod policijskom zaštitom

Upućeni u problematiku sumnjaju da je postavljanjem dinamita ispred vrata stana poslana poruka njezinu suprugu. Sučićevoj supruzi i djeci bit će pružena policijska zaštita. Sanacija štete u samoj zgradi potrajat će neko vrijeme, stanari će još danima biti bez vode i plina, a štetu je pretrpjela i banka u prizemlju, u kojoj je došlo do manje poplave te su popucala stakla izloga.

"Prestravio sam se kad sam čuo eksploziju. Buđenje kao u horor-filmu... Nije nas strah novih napada jer je napravljeno to što je napravljeno. Idiotizam neviđenih razmjera jer počinitelj nije gledao razmjer i kolateralne žrtve, nego je namjerno želio ubiti gospođu i djecu. Prestrašno", rekao je za Jutarnji list Jurica Maršić, predstavnik suvlasnika zgrade, koji je prvi pritekao u pomoć obitelji Sučić.