Policijska uprava zagrebačka je izvijestila da je u Novom Zagrebu u Ulici Lanište, u stambenoj zgradi došlo do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je noćas u 2.22 dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjeg požara. Jedan stan i lift su teško oštećeni, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

Žena lakše ozlijeđena

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb (11 vatrogasaca s trima vatrogasnim vozilima), Hitna medicinska pomoć, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Jedna ženska osoba je lakše ozlijeđena, a nakon pružene prve pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Zagreb – Rebro na daljnju obradu.

Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja, izvijestio je Županijski centar 112 Zagreb.