U prebukiranom zagrebačkom zatvoru nema dovoljno prostora pa su nedavno skladište adaptirali u ćeliju

U Zatvoru u Zagrebu u subotu, 1. svibnja, preminuo je istražni zatvorenik na čijem tijelu nisu utvrđeni znakovi nasilja. Riječ je o petom zatvoreniku koji je u posljednja četiri mjeseca umro u Remetincu. O događaju je obaviještena i nadležna policijska postaja te bi uzrok smrti istražnog zatvorenika trebao biti poznat nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza, javlja 24sata.

Ivica R. (39) iz Lobora koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen dan ranije umro je 25. ožujka. Kako piše 24sata navodno mu je pozlilo. Stjepan Pavletić (79), zvani "Beli Konj" preminuo je 17. veljače u bolnici, dan nakon preprate u Remetinec. U zatvor je dospio zbog ponovnog posjedovanja i preprodaje kokaina nakon što mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Dalibor M. (36) preminuo je sredinom siječnja, navodno zbog zlouporabe heptanona dok su drugog zatvorenika, koji je zbog predoziranja pao u komu, uspjeli spasiti. Prošle godine na Badnjak u zatvoru je pozlilo Mirsadu Šečiću (27), koji je u izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela.

Zagrebački zatvor je prebukiran i budući da nemaju dovoljno prostora nedavno su skladište adaptirali u ćeliju u kojoj je 19 zatvorenica koje imaju samo jedan čučavac, neslužbeno doznaje 24sata. Zbog nedovoljnog broja medicinski sestara pravosudni policajci moraju dijeliti terapije za što uopće nisu educirani.