'SINOĆ SAM PRVI PUT SMOGLA SNAGE POGLEDATI SNIMKU'; / Javila se majka pretučenog dječaka (15) iz Zadra

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Nakon snimki brutalnog premlaćivanja 15-godišnjaka u Zadru, roditelji se boje da bi se slične stvari mogle dogoditi njihovoj djeci, a sve je naročito teško palo njegovoj majci

29.4.2021.
10:06
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Majka 15-godišnjeg dječaka koji je prije tjedan dana pretučen u Zadru, jedva je smogla snage pogledati snimke njegovog premlaćivanja. Na svakoj od tri snimke, dječaka slabije građe šakama po glavi i tijelu tuku vršnjak ili stariji mladić.

"Meni, ali i svima nama je u interesu da se stvari poprave i da se nađe način prevencije nasilja, da se situacija promijeni nabolje. Grozno je kad se nešto ovako dogodi, a može se dogoditi svakome. Ali ja ne smijem razgovarati o slučaju dok se ne završi postupak", rekla je za 24sata 15-godišnjakova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVJEDOK BEZUMNOG NAPADA U ZADRU: /

'Četvorica mlate dijete od 40 kila, ne mogu vjerovati...'

Image
SVJEDOK BEZUMNOG NAPADA U ZADRU: /

'Četvorica mlate dijete od 40 kila, ne mogu vjerovati...'

Trebao se naći s ocem

Mladić se prošloga četvrtka trebao naći s ocem stotinjak metara dalje od mjesta gdje je napadnut. No, sustigla su ga četvorica mladića. Među njima je bio njegov kolega iz razreda i dvije godine stariji mladić, koji su ga prebili. Spasio ga je vozač automobila koji je ondje slučajno naišao te vikom otjerao grupicu huligana te pozvao policiju i hitnu pomoć. Dječak je u ponedjeljak pušten na kućnu njegu, unatoč teškim ozljedama.

Snimke otkrile počinitelje

Policija je kazneno prijavila dvojicu za pokušaj nanošenja teških ozljeda, jedan je pušten kući, a 19-godišnjak je dobio prijavu za nasilničko ponaanje prema istom dječaku u ožujku. Zbog istog je slučaja prijavljen i još jedan 15-godišnjak. Do prijava vjerojatno ne bi ni došlo da se snimke maltretiranja nisu pojavile na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć sam prvi put smogla snage pogledati snimku", poručila je dječakova majka, a mnogi se zadarski roditelji boje da bi se u sličnoj situaciji mogla naći i njihova djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo