NAIVNO NASJELI NA OGLAS / Mladići Izvukli 630.000 kuna za stanove koji nikad neće biti izgrađeni - Jedan je bio 'inženjer', a drugi dogovorio

Mladići od 20 i 21 godinu za 630.000 kuna prevarili su troje ljudi koji su bili zainteresirani za kupnju, ispostavilo se, nepostojećih stanova

1.10.2021.
18:46
Ilustracija: Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka je policija kazneno prijavila dva mladića u dobi od 20 i 21 godine zbog prijevare teške čak 630.000 kuna. Naime, mlađi je muškarac 20. srpnja na jednoj internetskoj stranici predao oglas o prodaji stanova u još neizgrađenoj zgradi.

Oglas je privukao pažnju 59-godišnjaka, 26-godišnjaka i 44-godišnjakinje. Oni su naivno povjerovali kako je dovršena izrada sve potrebne dokumentacije te zaključen ugovor s izvođačem. Njima je 21-godišnjak predstavljen kao glavni inženjer gradilišta.

S navedenim zainteresiranim kupcima, 20-godišnjak je uime svog trgovačkog društva sklopio predugovore o prodaji stanova veličine između 40 i 45 metara kvadratnih. Ne sumnjajući ništa, oni su na račun tvrtke uplatili različite svote, ukupno 630.000 kuna.

Tijekom rujna je 20-godišnjak čak pokazao lažnu dokumentaciju 59-godišnjaku, što ga je vjerojatno koštalo uhićenja. Ispostavilo se da tvrtka nema namjeru ništa graditi. Osumnjičeni 21-godišnjak je još u bijegu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali