ČUDAN LIK UHIĆEN U ZAGREBU / Misteriozni Britanac rođen u Rusiji ide u pritvor: Nevjerojatno što je tražio od naše policije

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva, Ivo Čagalj

Sumnja se da je Britanac 5. svibnja lažne ugovore predočio u odjelu upravnih poslova jedne policijske postaje prilikom podnošenja zahtjeva za dobivanjem boravišne dozvole

11.5.2023.
22:45
PIXSELL/Arhiva, Ivo Čagalj
Play logo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 45-godišnjem britanskom državljaninu koji je osumnjičen da je u dva javnobilježnička ureda ovjerio neistinite ugovore kako bi dobio boravišnu dozvolu. Državno odvjetništvo (DORH) je izvijestilo da je britanskom državljaninu određen pritvor zbog opanosti od bijega.

Tužiteljstvo  sumnja da je 45-godišnjak 31. ožujka i 1. travnja ove godine, u dva dva javnobilježnička ureda u Zagrebu, svjestan da je sadržaj koji ovjerava neistinit, ovjerio dva podstanarska ugovora o najmu u cilju iskorištavanja tih dokumenata za dobivanje nepripadajućeg prava boravka u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici nisu nasjeli na lažne ugovore

Sumnja se da je 5. svibnja lažne ugovore predočio u odjelu upravnih poslova jedne policijske postaje s ciljem da ih uporabi kao vjerodostojne prilikom podnošenja zahtjeva za dobivanjem boravišne dozvole, iako svjestan da nikada nije boravio niti ima namjeru boraviti na adresi navedenoj u tim ugovorima.

Image
LJUDI, POMOZITE! /

U Novom Zagrebu sjeo u automobil i nestao bez traga. Jeste li ga vidjeli? Ovako izgleda, možda nešto znate

Image
LJUDI, POMOZITE! /

U Novom Zagrebu sjeo u automobil i nestao bez traga. Jeste li ga vidjeli? Ovako izgleda, možda nešto znate

U svojoj nakani nije uspio, budući da su službenici odjela upravnih poslova posumnjali u vjerodostojnost predočenih dokumenata, dodalo je tužiteljstvo.

Jutarnji list piše, pak, da zagonetni Aleksander K. (44), državljanin Ujedinjenog Kraljevstva rođen u Rusiji, uhićen u Sesvetama zbog krivotvorenja, nastavlja zbunjivati svojim postupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio odvjetnika koji za njega nikad nije čuo

Nakon što je na kriminalističkom istraživanju u policiji odbijao dati bilo kakve korisne podatke o sebi, zatražio je da mu se omoguće telefonski pozivi i eventualni posjet osoba iz diplomatskih predstavništava Ujedinjenoga Kraljevstva, SAD-a te Ruske Federacije, a zatražio je da mu se omogući i telefonski kontakt s aktualnim predsjednikom Svjetske banke Davidom Malpassom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Jutarnji list također piše da je osumnjičeni, nakon što ga je policija prepratila pritvorskom nadzorniku, zatražio da ga brani isključivo odvjetnik Boris Šavorić. No, Šavorić je na upit državnog odvjetništva kazao da Aleksander K. nije njegova stranka, da nikada nije čuo za njega i da ga ne može zastupati. Potom se ovaj nastavio braniti šutnjom.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo