JEDAN PREVARANT U BIJEGU / Zadranki htjeli ukrasti ušteđevinu: Lažno se predstavili, angažirali i taksista koji bi prevezao novac

Trojac je pokušao od Zadranke izvući ušteđevinu, lažno se predstavljajući kao policijski službenici, upozoravajući je kako netko od djelatnika banke krade njezin novac

8.7.2021.
10:50

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine pokušajem prijevare.

Naime, sumnja se kako je 35-godišnjak 27. svibnja 2021. godine u Zadru i Zagrebu u dogovoru sa prvoosumnjičenim i trećeosumnjičenim hrvatskim državljanima namjeravao nepripadno materijalno se okoristiti, navodi DORH u svom priopćenju.

Lažno se predstavili kao policajci, angažirali taksista...

"Oštećenicu je prethodno nazvala nepoznata osoba s nepoznatog telefonskog broja te joj se lažno predstavila kao policijski službenik, tražeći da podigne svoju ušteđevinu jer sumnjaju kako netko od djelatnika banke krade njezin novac. Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna, no odustala je nakon razgovora s djelatnicima banke i policijskim službenicima koji su obaviješteni o namjeri oštećenice", stoji u priopćenju.

Također, postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik angažirao taksista koji bi, prema dogovoru, dobio novac od oštećene i prevezao ga dalje svojim taksijem iz Zadra do dogovorenog mjesta u Zagrebu gdje bi ga predao trećeosumnjičenom. Osumnjičenik iz Zagreba trebao je proslijediti prevarom pribavljeni novac drugoosumnjičenom državljaninu Bosne i Hercegovine, a on ga je trebao odnijeti prvoosumnjičeniku u Bosnu i Hercegovinu.

Jedan od njih i dalje u bijegu

"Policijski službenici su 27. svibnja ove godine spriječili osumnjičenike u njihovom dogovoru i namjeri.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv drugoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Prvoosumnjičenik je hrvatski državljanin i državljanin Bosne i Hercegovine te je u bijegu i nije dostupan tijelima progona Republike Hrvatske zbog čega će biti raspisana tjeralica", priopćio je DORH.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali