POLICIJSKA BRUTALNOST U OSIJEKU: / Policajac srušio ženu jer je prošla kroz crveno?!

Image

Neviđena policijska brutalnost dogodila se u srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka.

17.12.2015.
11:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve se to, prema riječima očevidaca, dogodilo jer je žena prešla cestu dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo.

"Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li što je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, no policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisičinama. Kolegice i ja izišle smo iz poslovnog objekta i sve vidjele. Žena je zapomagala “U pomoć ljudi. Pomozite mi!”. Skupilo se mnogo ljudi i svi smo govorili policajcu da pusti tu jadnu ženu koja mu jedva dođe do lakta", ispričala je novinarima djelatnica obližnjeg objekta, pitajući se je li bilo potrebe za takvim policijskim postupkom.

Image
ZAUSTAVILI PROMET U CENTRU GRADA: /

Plišani medo digao osječku policiju na noge

Image
ZAUSTAVILI PROMET U CENTRU GRADA: /

Plišani medo digao osječku policiju na noge

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ovo je prestrašno"

I jedan se mladić obratio policajcu te mu rekao da ustane s te nesretne žene, a policajac mu je odgovorio: “Makni se! Hoćeš da i tebe privedem?”. Policajcu u intervenciji ubrzo su se pridružili i kolege koji su mu pomogli u odvođenju žene u policijsko vozilo.

Žene koje su svjedočile ovoj pretjeranoj nasilnoj policijskoj reakciji na prekršaj, kažu da je to bilo strašno i za vidjeti.

"Da je napravila ne znam što, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu. Bila je skromno odjevena i imala je tenisice na nogama. Sigurno i nema novac za kaznu zato što je prešla cestu kad je bilo crveno. Da je bila kakva mlađa žena, dotjerana i u štiklama, policajac zasigurno ne bi tako skočio na nju, nego bi joj možda i oprostio što je prešla cestu kada nije trebalo", kaže Osječanka koja je svjedočila cijelom slučaju, piše Glas Slavonije.

Policija je potvrdila da je njezin djelatnik doista primijenio silu, no nadležni još utvrđuju sve činjenice. Osječkoj policiji uputili smo upit vezano za postupanje njezinog djelatnika, te očekujemo odgovor. Doznaje se i da je policajac imao uključenu videokameru na uniformi, pa neće biti preteško doznati što se točno dogodilo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču