Policija uhitila direktora Osijek koteksa

Policija je u petak ujutro oko 6:45 sati došla pred kuću Drage Tadića, direktora Osijek koteksa, čije se ime povezivalo s aferom pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.

1.10.2010.
14:12

Devet osoba stiglo je u četiri automobila (dva policijska i dva civilna) i ušli su u Tadićevu kuću. Oko 8:30 sati službenici su izašli iz kuće zajedno s Tadićem i obavili pretres njegovog Audija A8 zagrebačkih registarskih oznaka. Pretres je trajao oko 15 minuta, a iz automobila su uzeti neki predmeti, a potom su se svi vratili u Tadićevu kuću objavio je Večernji list.

Pred vratima kuće ostao je jedan interventni policajac, koji ne dopušta nikome ulazak i izlazak iz kuće, ispred koje se nalazi troje Tadićevih članova obitelji.

Policija je istovremeno ušla i u prostorije Osijek koteksa, gdje također obavlja pretres. Uhićeni su Tadić i njegova supruga, te Srećko Jurišić. Uhićene su, navodno, još dvije osobe, jedna u Zagrebu i jedna u Splitu.

Afera je izašla na vidjelo nakon što je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin prijavio događaje koji su se zbili na ručku u zagrebačkom restoranu Baltazar, na kojem su se sastali Hrvatin i Mladen Mlinarević, vlasnik tvrtke Inženjerski biro, a pridružio im se i Drago Tadić, jedan od najjačih slavonskih poduzetnika.

Odmah poslije ručka Hrvatin je, podsjetimo, razgovor s Tadićem prijavio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću jer je ocijenio da je neprimjeren u odnosu na slučaj Glavaš.

Ravnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je da je u Osijeku uhićeno pet osoba i da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se formirala grupacija koja je pokušala utjecati na presudu, odnosno članove Vrhovnog suda. Riječ je o osobama koje su pokušale podmititi suce vezano uz slučaj Branimira Glavaša, a među njima je i Drago Tadić, direktor Osijek Koteksa. Grbić je najavio da će na obavijesni razgovor biti pozvan i saborski zastupnik Ivan Drmić (HDSSB) s obzirom da je on podnio kaznenu prijavu, nakon pisanja o tom slučaju u medijima.

Prethodni članci:

arti-201008160208006

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali