Play ponuda

PETORICA NAPILA MALOLJETNICU, UBRIZGALI JOJ HEROIN U VENU, A ZATIM GRUPNO SILOVALI: / Sve su snimali pa video objavili na internetu

Image
Foto: PIXSELL, Ilustracija: Davor Javorović/Pixsell

Petorica mlađih muškaraca nedavno su nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora jer su prije deset godina silovali tada 16 godina staru djevojku, a prije toga su je napili i drogirali.

13.9.2017.
10:18
PIXSELL, Ilustracija: Davor Javorović/Pixsell
Play ponuda

Borislav G. (34) i njegovi višestruko osuđivani prijatelji Mario B. (31), Milorad B. (32), Ivan H. (31) i Tomislav B. (34), nakon deset godina od seksualnog zločina nad tada 16-godišnjom djevojkom, nedavno su na jednom Općinskom sudu na istoku Slavonije osuđeni svaki na po godinu dana zatvora.

Snimili orgijanje

Sud je zaključio da su se upleli u seksualni čin s tinejdžericom koju su prethodno napili i drogirali heroinom, a cijeli grupni odnos snimao je jedan od prijatelja kojeg su pozvali da snimi orgijanje i koji je kasnije snimku učinio dostupnu drugima, piše Jutarnji list.

Državno odvjetništvo ih je optužilo za kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno da su s maloljetnom osobom izvršili više spolnih odnošaja bez pristanka. Stravičan događaj, pak, dogodio se u rujnu 2007. u jednom kafiću.

Žrtva je opisala kako je u kafiću bila s poznanikom Ivanom te da je ostala sama kad je on otišao. Tada su joj, rekla je, dečki koji su pili, ali nisu bili pijani, ponudili piće, a potom je s njima otišla i u toalet gdje je prvi put probala drogu, točnije kokain.

Pila, drogirala se, no nije pristala na seks

"Jedan od dečki mi je obećao platiti 1000 kuna za seks. Kad smo došli u neku kuću, jedan mi je ubrizgao heroin iglom u venu. Bila sam ošamućena, ali sam rekla da ne želim seks s njima, pa mi je opaljen šamar.

Naređeno mi je da se skinem. Dopustili su mi da se nakon seksa otuširam, pa sam se omotala plahtom i pobjegla kroz prozor. Dečki su potrčali za mnom. Uhvatili su me na početku ulice i vratili kući te prisilili na grupni seks. Pustili su me tek sutradan. Od straha nikome nisam rekla, a moj dečko je doznao jer je vidio snimku na internetu", ispričala je žrtva na sudu.

Izgledala im je punoljetna

Mario B. pred sudom je kazao da su bili pijani te da im je djevojka izgledala punoljetna. "Tomislav B. i Milorad B. rekli su mi da su u kuću doveli djevojku iz kafića. U spavaćoj sobi zatekao sam je golu, a s njom su bila gola još dvojica. I mene su nagovarali na seks s njom govoreći mi da je punoljetna. Pridružio sam im se, a kad je došao Robert B., na poziv nekog od frendova, mobitelom je snimio oralku i grupno. Ja sam zaspao nakon svega, bio sam pijan, a čuo sam da je Robert snimku prebacivao s telefona na telefon", pravdao se Mario B.

I Borislav G. tvrdio je da je bio pijan, da su ga u kuću pozvali prijatelji te da je djevojka izgledala punoljetna.

Slično se branio i Milorad B., napominjući da prilikom seksualnog odnosa nije bilo nikakve prisile te da ni on, ali ni djevojka nisu bili pijani. Odbacio je navode da joj je netko obećao novac u zamjenu sa seks.

Ivan H. je porekao da je maloljetnicu upoznao u kafiću već da ju je prvi put vidio u kući tijekom orgijanja te da joj nije dao heroin, a kamoli ošamario. Ustvrdio je i da se, kad je vidio gužvu u kući, povukao u jednu sobu, u kojoj je zaspao. Petookrivljeni Tomislav B. odgovornost je svalio na djevojku.

Play ponuda
Play ponuda