Ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru za tri uhićena osječka suca i Dragu Tadića počelo je u 16 sati.

Zagrebački Županijski sud donio je odluku da Tadić ide u istražni zatvor, kao i sudac Ante Kvesić. Kako piše N1, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da je njegov klijent Darko Krušlin pušten na slobodu.

Isto tako, sucu Zvonku Vekiću također je određen istražni zatvor. Podsjetimo, Uskok je u četvrtak pokrenu istragu protiv trojice osječkih sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića, braće Zorana i Zdravka Mamića te poduzetnika Drage Tadića zbog primanja i davanja gotovo pola milijuna eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

Zamjenica ravnateljice Uskoka obratila se novinarima

Novinarima se obratila zamjenica ravnateljice USKOK-a, Ksenija Krizman.

"Odluka o traženju izručenja ide tek po odluci USKOK-a o žalbi. Sudac je odbio prijedlog da se protiv njih zatraži istražni zatvor. Protiv Mamića se nije tražio istražni zatvor jer je u drugim spisima za njih već određen istražni zatvor i postoji tjeralica. Postoji zakon koji kaže da ako istražni zatvor iz drugih predmeta nije konzumiran, a to je slučaj kod braće Mamić, praksa je Vrhovnog suda da ne postoji razlog da se ne donese novo rješenje o istražnom zatvoru. Tako da smatramo da postoje razlozi za žalbu. Da bi se tražilo izručenje, treba biti doneseno rješenje o istražnom zatvoru. Vidjet ćemo kakva će biti odluka po žalbi", kazala je Krizman.

Poručila je da postoji rješenje o istražnom zatvoru za Mamića u drugom postupku. "Ono je na snazi. Da braća Mamić dođu u Hrvatsku, oni bi išli u istražni zatvor. To nema veze s ovim postupkom", pojasnila je.

"Tražili smo da se za ovaj postupak zatraži istražni zatvor, a onda ide cijela procedura. O nagodbi u ovom trenutku nema govora. Sad slijedi istraga, ispitivat će se svjedoci, dug je put do nekakve odluke hoće li i kada biti donesena optužnica, a onda i postoje li neke mogućnosti, to nije nešto o čemu se razmišljalo", dodala je zamjenica ravnateljice USKOK-a.