Ovčar spasio vlasnika od grozne smrti

Nesretnog 70-godišnjega Jozu Balova iz zaseoka Balovi u Primorskome Dolcu spasio je njegov ostarjeli pas, hrvatski ovčar Aki.

22.10.2014.
10:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kad je oko 11 sati navečer, u ponedjeljak, u kući buknula vatra, a njegov gazda se nije pojavljivao pred kućom, ovaj hrvatski ovčar digao je dreku koja je susjeda izvukla iz postelje. A onda je susjed izvukao od dima omamljenoga Jozu iz kuće i pozvao vatrogasce, piše Slobodna Dalmacija.

U utorak ujutro, nakon burne noći, Jozo se od lakšeg trovanja dimom liječi u KBC-u Split, Aki se zavukao u svoju kućicu, a hrabrog susjeda spasitelja nigdje.

Ostala tek kamena konstrukcija

''Nemojte čovika ništa pitat, jer neće van ništa govorit, on je iz Zagreba i slučajno se jučer zatekao u Balovima. Spasija ga je, to je najvažnije, čujemo da je dobro, a kuća, evo vidite, tuga i jad. Srića da vitar nije noćas zapuva, inače bi odnilo i druge kuće'', govori mještanin u prolazu, a ni on se nije želio predstaviti.

Od kamene starine na dva kata od po stotinjak kvadrata, ostala je tek kamena konstrukcija iz koje još ponegdje dimi, ugarci tinjaju, a crijepovi prijete... Tišinu nakon dramatične noći remeti pokoja riječ i koja kaplja vode, jer vatrogasci su nekadašnju kužinu i dnevni boravak dobro nalili vodom. http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/261507/Default.aspx

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali