Roditelji svoju djecu nisu vodili liječniku, niti su se brinuli o njihovu školovanju, a djeca su često bila gladna, prljava i loše odjevena

Par iz bjelovarske okolice osuđen je na uvjetne zatvorske kazne zbog zanemarivanja djece. Općinski sud u Bjelovaru odlučio je kazniti I.F. i njenog bivšeg supruga M.L. jer su se od sredine 2008. do kraja 2013. često svađali i tukli, a od batina nije bilo zaštićeno ni njihovo petero djece. Njih su, prema navodima iz optužnice, ”kažnjavali udarajući ih rukama po raznim dijelovima tijela”.

No, doznaje Bjelovar.live, majka i otac nisu vodili svoju djecu na liječničke preglede, niti su išli na roditeljske sastanke ili im pomagali u učenju. Njihovo zanemarivanje rezultiralo je time da su djeca često bila gladna, prljava i loše odjevena. Nakon razvoda para, sredinom 2013. godine, djeca su i dalje bila zapuštena, a M.L. je svaki dan bio pod utjecajem alkohola.

Zbog toga im je centar za socijalnu skrb oduzeo svu djecu i smjestio ih u udomiteljske obitelji, a M.L. je na 10 mjeseci završio u zatvoru. No, konačna presuda je zamijenila zatvorsku kaznu uvjetnom, s rokom kušnje od dvije godine. Oboje su na kraju dužni platiti i 300 kuna sudskih troškova.