NASILNIK IDE U ZATVOR: / Dobio 13 godina zbog zlostavljanja; Pokušao je ubiti ženu pa nju i maloljetnu kćer izmlatio šipkom

Image

Najviši sud je u obrazloženju istaknuo i značajnu kriminalnu količinu jer je nasilnik počinio sedam kaznenih djela na štetu četiri žrtve,

29.4.2021.
12:10
VOYO logo

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu varaždinskog Županijskog suda kojom je M. S. (53) nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 i pol godina zatvora za tri teška ubojstva u pokušaju, nasilje u obitelji te tri povrede djetetovih prava.

Optuženiku je opozvana i ranija uvjetna osuda iz 2018. godine zbog nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava, a u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem je M. S. i sada, dok mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od alkoholizma, dodao je najviši sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPILOG OBITELJSKOG OBRAČUNA U SLAVONIJI: /

Sin (20) koji je oca pokušao ubiti čekićem i kuhinjskim nožem završio u zatvoru

Image
EPILOG OBITELJSKOG OBRAČUNA U SLAVONIJI: /

Sin (20) koji je oca pokušao ubiti čekićem i kuhinjskim nožem završio u zatvoru

Šipkom izudarao izvanbračnu suprugu i maloljetnu kćer

Vrhovni sud je podsjetio da se M. S. teretio da je pokušao ubiti izvanbračnu suprugu koju je ranije učestalo vrijeđao i prijetio joj. Optuženik je 24. rujna 2019. metalnom šipkom više puta izudarao svoju izvanbračnu suprugu i 17-godišnju kćer, nakon čega je pobjegao.

Uz to, M. S. je bio optužen da je više od godinu dana učestalo vrijeđao i omalovažavao izvanbračnu suprugu prijeteći joj smrću u prisustvu njihovo troje maloljetne djece. Također je ponižavao i omalovažavao sve troje djece koje je sprječavao u igri i učenju pa su zbog toga supruga i djeca živjeli u strahu za svoju sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinio sedam kaznenih djela na štetu četiri žrtve

Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud pravilno olakotnim ocijenio bitnu smanjenu ubrojivost za kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i smanjenu ubrojivost za ostala djela, dok je pravilno otegotno cijenjeno ugrožavanje i dovođenje u opasnost živote dvije osobe, od čega supruge u svega dva dana, kao i dosadašnju osuđivanost za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava unutar roka provjeravanja.

Najviši sud je u obrazloženju istaknuo i značajnu kriminalnu količinu jer je počinio sedam kaznenih djela na štetu četiri žrtve, a iskazao je i krajnju bezobzirnost za život i osobna dobra i prava žrtava, njemu bliskih osoba. Uz to, dodao je sud, okolnosti upućuju na pripremanje kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo