Play ponuda

KRVAVO KOLINJE / Nakon svinje, muškarac ustrijelio mladića: Pištolj je posjedovao ilegalno, a prijeti mu dugogodišnji zatvor

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Muškarac je pri pražnjenju pištolja kojeg je ilegalno posjedovao, ustrijelio 18-godišnjaka u preponu zbog čega mu prijeti tri godine zatvora

1.12.2021.
10:52
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
Play ponuda

Državno odvjetništvo provelo je istragu i optužilo 70-godišnjaka iz Obrezine pored Velike Gorice za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Iza tog se pravnog pojma krije nesreća koja se dogodila 17. studenoga tijekom svinjokolje.

Naime, 70-godišnjak je htio ustrijeliti svinju koju je držao 18-godišnjak. Prvi metak je pogodio metu, no pri pražnjenju pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, muškarac je pritisnuo obarač te ranio mladića u lijevu preponu. Liječnici iz KBC-a Zagreb utvrdili su da je 18-godišnjak teško ozlijeđen, piše Danica.hr.

Image
OPASNI OBIČAJI /

Kad kolinje pođe po zlu: Turopoljac htio ubiti svinju, a metak pogodio 18-godišnjaka!

Image
OPASNI OBIČAJI /

Kad kolinje pođe po zlu: Turopoljac htio ubiti svinju, a metak pogodio 18-godišnjaka!

"Mladić mu je pomagao pri svinjokolji i bio je udaljen od njega oko dva metra. Oštećenik je zadobio ustrijelnu ranu u području lijeve prepone te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Zanimljivo, za 70-godišnjaka nisu tražili istražni zatvor, već su donijeli mjeru opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tako će se morati redovito javljati u policijsku postaju. Procijenjeno je i da je kazneno djelo počinjeno iz nehaja, pa mu prijeti kazna do tri godine zatvora.

Play ponuda
Play ponuda