Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom i 29-godišnjim državljaninom Kosova.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su u ponedjeljak oko 3 sata u krugu medicinske ustanove u Rijeci, u Krešimirovoj ulici, otuđili električni naponski kabel čime se istovremeno onemogućilo nesmetano napajanje električnom energijom uređaja postavljenih u Covid centru te je došlo do životne ugroze pacijenata oboljelih od Covid-19.

Počinitelji brzo pronađeni i uhićeni

Pravovremenom dojavom i brzom intervencijom pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka počinitelji su ubrzo nakon dojave bili pronađeni i uhićeni, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.