LAŽNI BANKARI UVJERILI STARICE U ZAGREBU DA MORAJU ZAMIJENITI NOVČANICE: / Uzeli im gotovo 32 tisuće kuna

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Predstavivši se kao bankar,

5.5.2020.
13:00
Dubravka Petrić/PIXSELL
Play logo

Zagrebačka policija prijavila je u utorak dvojicu lažnih bankara koji su tijekom prošle godine uvjerili 80-godišnjakinju i 83-godišnjakinju da moraju zamijeniti kunske novčanice i potom im uzeli 31.900 kuna.

Sumnja se da je 49-godišnjak krajem veljače 2019. godine telefonom nazvao 80-godišnjakinju kojoj je rekao da prema pravilima Europske unije treba zamijeniti sve kunske novčanice. Uvjerivši je u izmišljeno pravilo, 80-godišnjakinja je prevarantu u svojoj kući na području Susedgrada predala sav novac radi navodne zamjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavivši se kao bankar, 49-godišnjak je krajem srpnja nazvao 83-godišnjakinju i rekao joj da će se u sljedećem periodu mijenjati novčanice te da će zbog velike gužve u bankama do njezine kuće u Susedgradu doći zaposlenik banke kako bi preuzeo novac radi zamjene. Budući da je 83-godišnjakinja povjerovala u priču, pripremila je novac i predala ga 42-godišnjem lažnom bankaru.

Lažni bankari su od građanka uzeli ukupno 31.900 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajcu su dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo