Policija traga za počiniteljima i dva dana nakon eksplozije na zagrebačkom Laništu ispred stana Tomislava Sučića u kojemu je živjela njegova partnerica s djecom.

Sučića USKOK sumnjiči da je organizirao i vodio zločinačku grupu koja je krijumčarila gotovo 16 tona droge, palila automobile i utjerivala dugove.

Njegov odvjetnik kaže kako je i Sučić ostao šokiran.

"Ovo što se desilo je šokantno tim više što se radi o bezobzirnom napadu na obitelj mog branjenika, a kada tome pridodamo da su bili ugroženi životi većeg broja ljudi. Sreća je u nesreći što su izbjegnute ljudske žrtve", rekao je Hrvoje Korša, odvjetnik Tomislava Sučića, prenosi RTL.hr.

Bez obzira na međusobne obračune, dosadašnji kriminalci do sada nisu napadali obitelj.

"Ja ne znam za slučaj da se dogodio da su postavili bombu pod auto u vrijeme kada netko ide voditi dijete u vrtić, da nastrada i dijete, kad ide voditi majku u bolnicu. To je upravo poruka da idući put ako ne vrati novce u međuvremenu ili ne odradi nešto što je trebao odraditi - zna što ga čeka idući put, izjavio je Branko Lazarević, bivši voditelj ekipe za očevide PUZ-a.

Novinarka Telegrama, Ana Raić Knežević za RTL je istaknula kako se proces protiv Sučića i još 19 optuženih treba uskoro biti nastavljen na Županijskom sudu u Zagrebu.

Napad povezan sa sudskim procesom?

„Sudski proces je u fazi da se nije počelo sve raspetljavati. Još nije ni optužnica potvrđena jer je obrana tražila izuzimanje nezakonitih dokaza i o njihovoj zakonitosti bi ovih dana trebao odlučivati Visoki kazneni sud. Optužnica se temeljli na tajnim snimkama. G. Sučiću i g. Sablji koji su optuženi da su organizirali skupinu koja je krijumčarila drogu, prisluškivali su ih iz automobila, pratili su ih, slušali su ih kako čupaju kosu kad im je 124 kg droge marihuane palo u okolici Zagreba. Da li i tu treba tražiti poveznicu s događajem od neki dan, vidjet ćemo. Sada se ne može izravno povući veza prema sudskom postupku“, rekla je, prenosi RTL.hr.

Istaknula je kako i prema njenom iskustvu, obitelj je do sada uvijek bila pošteđena sukoba.

„Žena i djeca se ne diraju. Išla sam analizirati je li bilo kolateralnih žrtava među obiteljima, no čak ni toga nije bilo. Naravno da je bilo kolateralnih žrtava, osobito u Srbiji, tamo već godinama bjesni obračun i sukobi su puno krvaviji, ali ova poruka je mogla biti strašna. I jest strašna.

Čak smo razgovarali graniči li to s terorizmom. Ona je očito bila usmjerena na g. Sučića, ali ima sve elemente terorizma“, rekla je Raić Knežević ističući kako „ljudi možda i nisu svjesni kolika je snaga eksploziva koji je postavljen pred dom g. Sučića“.