S broda misteriozno nestao mladi hrvatski pomorac

Misteriozni je nestanak 22-godišnjaka dodatno zakompliciran neusklađenošću posade oko toga kada je Mario Boko zadnji puta viđen na brodu.

17.6.2013.
12:19

Da je bilo sreće, u petak je Mario Boko trebao završiti osmomjesečnu kadeturu na brodu Atlas u vlasništvu japanske kompanije NYK i vratiti se kući kod svojih roditelja u Sveti Kajo, no nestao je 13. lipnja.

Misteriozni je nestanak 22-godišnjaka dodatno zakompliciran neusklađenošću posade oko toga kada je Mario Boko zadnji puta viđen na brodu, piše Slobodna Dalmacija.

Obitelj Boko je, naime, stupila u kontakt sa 24 godišnjim Dariom Crnkovićem iz Bjelovara, također kadetom pomorcem iz Bjelovara koji je zadnji bio sa Mariom na brodu prije njegovog nestanka.

Zaputio se prema kabini ili dvije palube niže?

On im je kazao kako je brod ranije od predviđenog stigao pred Singapur i počeo usporavati te da su njih dvojica zaključili da bi trebali početi pakirati stvari i spremati se za povratak kući. U službenom izvješću stoji da je Boko nestao tada, tj. da je viđen zadnji puta oko 18.30 sati.

Međutim, jedan od mornara s Filipina tvrdi da ga je vidio oko 21 sat kako drži metlu u ruci i to na palubi B, dvije palube ispod Bokove kabine. Na to mjesto Boko nikada nije dolazio, niti je trebao dolaziti sukladno opisu njegovog posla.

Mladić je nakon osmomjesečne kadeture trebao odraditi još četiri mjeseca u svojstvu kadeta, a imao je i potpisan ugovor na 18 mjeseci profesionalnog angažmana s kompanijom NYK.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali