GRAĐANI, OPREZ! / Dvojica Slavonaca nasjela na priču i preko WhatsAppa ostala bez 500.000 kuna: Evo kako prepoznati da vas netko pokušava prevariti

Image

Prevarant je 51-godišnjaka savjetovao da uloži u kriptovalute

6.9.2022.
14:15
Play logo

PU osječko-baranjske upozorila je sve građane na nove slučajeve prijevare u kojima su dvije muške osobe ostale uskraćene za pola milijuna kuna.

"U vremenu od početka mjeseca travnja do početka rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama", navode i dodatno pojašnjavaju kako je u daljnjoj komunikaciji lažni broker 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dobivenih uputa, a sa ciljem ulaganja u vrijednosnice 45-godišnjak je na račun lažne tvrtke u nekoliko navrata uplatio više od 200.000,00 kuna te kada ulog nije mogao podići shvatio je da je prevaren. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem", priopćili su iz policijue.

Potom su orktili da ovo nije bio prvi slučaj ove vrste prijevare.

shimmer fallback
shimmer fallback

"U vremenu od početka mjeseca srpnja do početka mjeseca rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 50-godišnjakom i lažno se predstavio kao financijski savjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Prevarant je 51-godišnjaka savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem Internet bankarstava uplati novac na adresu digitalnog novčanika. Nakon dobivenih uputa 51-godišnjak je u više navrata uplatio oko 300.000,00 kuna, a kada je htio podići svoj ulog prevarant mu se nije više javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem", opisali su i objavili grafiku ovekve vrste prijevare.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo