DRSKI LOPOVI ŠOKIRALI SVEĆENIKA: / Spalili mu auto i sef, a Knjigu krštenja polijevali vinom i Coca-Colom

Lopovi provalili u prostorije općine i župni dvor u Pićnu, iz kojeg su ukrali župnikov Peugeot i sef s novcima i liturgijskim posuđem

3.4.2019.
21:46
Marko Prpic / PIXSELL

U noći na utorak nepoznati lopovi provalili su u prostorije općine, odakle su ukrali prijenosno računalo i novac, a potom i u župni dvor u Pićnu iz kojeg su ukrali ključ župnikova Peugeota te stari sef težak 350 kilograma, u kojem su bili novac i liturgijsko posuđe, kalež, križ te iznimno vrijedne dvije pozlaćene pokaznice od srebra, od kojih je jedna iz 16. stoljeća piše 24sata. Lopovi su se zatim župnikovim automobilom odvezli prema naselju Kukurini, gdje su eksplozivom otvorili sef i zapalili župnikov automobil.

"Da je netko provalio u župni ured, otkrili smo tek u jutarnjim satima dojavom mještanke. Cilindar brave bio je potpuno polomljen, a vrata čitava", rekao je župnik Pićna, Antun Kurelović (82).

Polijevali vinom i sokovima Knjigu krštenja

Prema župnikovim riječima zamalo je uništena i Knjiga krštenja u kojoj se od 1926 vode svi zapisi o rođenima. Polijevali su je misnim vinom i sokovima. "Na njoj su drski lopovi ostavili razna pića, pa je na kraju dobro zalili Coca-Colom. Sef su na kraju ubacili u moj auto, zapalili sve i nestali", rekao je župnik za 24sata.

Policija je na sporednom putu, nekoliko kilometara od Pićna prema Kukurinima, pronašla župnikov zapaljeni Peugeot i razoreni sef. U župnom dvoru pronašli su i četiri različita otiska stopala, pa se pretpostavlja da je bilo i toliko provalnika.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali