DETALJI PUCNJAVE U VINKOVCIMA: / 'Mirjana živi sama zbog čega je bila laka meta'; Napadač je bio pijan?

Susjedi za Mirjanu imaju samo riječi hvale, govore da je mirna umirovljenica koja živi sama, obrađuje zemlju i brine o pilićima, a često joj je u pomoć dolazio njen brat Perica

18.3.2021.
13:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U srijedu je u kasnim večernjim satima u Vinkovcima došlo do pljačke u kojoj je 71-godišnji oružani napadač zapucao i ozlijedio 53-godišnju umirovljenicu Mirjanu u njezinom domu. Susjedi za Mirjanu imaju samo riječi hvale, govore da je mirna umirovljenica koja živi sama, obrađuje zemlju i brine o pilićima, a često joj je u pomoć dolazio njen brat Perica koji je za napad saznao tek iduće jutro, putem medija.

Mjesto događaja, ulicu Nova u Vinkovcima, dan nakon nemilog događaja čuva policijski automobil, koji niti najbližoj obitelji ne dopuštaju prilaz kući. Srećom, kako doznaje 24sata, Mirjana je izvan životne opasnosti i nalazi se u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Brat napadnute umirovljenice za napad saznao putem televizije

"Ne znam što se točno dogodilo. Ja sam za napad saznao tek kada sam vidio na televiziji. Ujutro sam pio čaj i gledao televiziju, na vijestima sam vidio Mirjaninu ulicu pa broj pa kuću i shvatio da je riječ o mojoj sestri", rekao je Perica za 24sata, dodajući da je došao do sestrine adrese čim je vidio kako je ona napadnuta, no policija mu nije dopuštala ulaz u kuću.

"Ima budala koje žele samo financije. To je život, uvijek zgrabi one najmanje koji se ne mogu obraniti poput moje sestre. Mislim da je unutra sve polupano, koliko sam mogao vidjeti. Nadam se samo da će ona biti dobro", rekao je.

Susjedi zabrinuto zvali jer su čuli pucanj i dernjavu

Susjedi se boje kako je upravo miran samački život njihove susjede bio razlog napada jer mu je "bila laka meta". No, događaj je poprilično uzdrmao sve susjede. "Ja tu večer nisam bio kući, mene je uplašena supruga nazvala jer je čula pucnjavu i dernjavu. Uplašilo ju je to i nije znala što napraviti", rekao je jedan od susjeda. Dodao je kako je policija na mjesto događaja došla vrlo brzo te da su uhitili 71-godišnjeg pljačkaša u istoj ulici, iako je pokušao pobjeći.

"Upravo je završen očevid te pokrenuto kriminalističko istraživanje protiv napadača. On se trenutno i dalje nalazi u policijskoj postaji", rekao je glasonogovornik PU vukovarsko-srijemske, Dragoslav Živković.

Premda nitko od susjeda ne poznaje napadača i navode kako ga nisu ranije viđali u blizini unesrećene Mirjane, rekli su kako su za vrijeme napada čuli viku zbog čega sumnjaju da je napadač bio pijan. Taj navod potvrdila je policija, ne želeći iznositi detalje njegova stanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali