Play ponuda

ČOVJEK IZ KOPRIVNICE PAO NA PREVARU: / Upoznao zgodnu plavušu, poslao joj svoju golu sliku, ali o ovome nije ni sanjao

Image
Foto: Thinkstock / ilustracija
25.10.2018.
18:26
Thinkstock / ilustracija
Play ponuda

Koprivnička policija dovršila je kriminalističku istragu nad 36-godišnjim muškarcem iz Varaždina osumnjičenim da je proteklih nekoliko mjeseci iznudio desetak tisuća kuna od 39-godišnjeg Koprivničanca ucjenjujući ga njegovim fotografijama na kojima je gol.

Sve je počelo kada je Varaždinac putem jednog od nekoliko lažnih ženskih profila koje je otvorio na Facebooku "upecao" naivnog Koprivničanca koji se počeo dopisivati s njim ne sluteći prevaru. Podravski.hr piše kako sadržaj njihova dopisivanja javnosti nije poznat, ali je poznato je da je Koprivničanac u jednom trenutku snimio selfie svoga golog tijela na kojem se vidi i spolovilo te je tu fotografiju putem Messengera poslao prevarantu iz Varaždina uvjeren da je s druge strane atraktivna plavuša.

Image
FACEBOOK UVODI NEŠTO NOVO: /

Zbog ove opcije znat ćete je li netko napravio lažni profil s vašim slikama

Image
FACEBOOK UVODI NEŠTO NOVO: /

Zbog ove opcije znat ćete je li netko napravio lažni profil s vašim slikama

Ucjenjivač nije znao stati pa ga je ucijenjeni prijavio

Kada su počele stizati ucjene, shvatio je da se dopisivao s osobom iza lažnog profila i da je prevaren. Prevarant ga je u nekoliko navrata ucijenio objavom njegove gole fotografije pa mu je ovaj u više navrata dao novac, sveukupno desetak tisuća kuna. No, ucjenjivač je bio nezajažljiv i neprestano obnavljao ucjenu pa je ucijenjenome prekipjelo i o svemu je obavijestio policiju.

"Sumnju u počinjenje kaznenog djela iznude utvrdili su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36–godišnjakom s područja Varaždinske županije. Naime, sumnja se da je osumnjičeni unazad nekoliko mjeseci od 39–godišnjaka iznudio više tisuća kuna. Putem lažnih profila na društvenoj mreži od oštećenog je pribavio fotografiju golog tijela te za neobjavljivanje iste tražio uplatu novca. Protiv osumnjičenika biti će podneseno posebno izvješće", priopćeno je jutros iz koprivničke policije.

Play ponuda
Play ponuda