BRIGA NJEGA ZA ZABRANU: / Puljanin palio smeće i namještaj u blizini stambenih objekata. Požar ugasili vatrogasci

Nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, bacanje opušaka te korištenje otvorenih ložišta su upravo najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru

2.9.2020.
13:49
Ilustracija/Srecko Niketic/PIXSELL

Iako je u Puli na snazi zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru, u utorak se jedan muškarac oglušio na to pa je oko 16:20 sati zapalio smeće i ostatke namještaja. Sve se zbilo na zemljištu blizu poslovnih i stambenih objekata u Ulici Dolinka.

Kako javlja Glas Istre, požar su gasili pulski vatrogasci oko 17:10 sati, a protiv 49-godišnjaka koji je zapalio smeće i namještaj policija će podnijeti obavjest o počinjenom prekršaju. PU istarska upozorava građane da je od 1. lipnja do 31. listopada na području županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru. Isto tako, ističu da javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom u tom vremenskom periodu.

Nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, bacanje opušaka te korištenje otvorenih ložišta su upravo najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru. U slučaju nepozornosti, takvi se požari lako mogu proširiti na šume te stambene i druge prostore pa tako ugroziti i živote ljudi, piše Glas Istre.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali