Play ponuda

AUDIJEM POKOSIO TRAMVAJSKU STANICU U BRANIMIROVOJ, A SADA KAŽE: / 'Nisam divljak za volanom. Ničega se ne sjećam'

Image
Foto: Pixsell/RTL
27.2.2020.
22:04
Pixsell/RTL
Play ponuda

Nakon što je u ponedjeljak oko četiri sata ujutro, svojim Audijem A6 "pokosio" tramvajsku stanicu u Branimirovoj ulici te dan nakon što se pojavila snimka stravične nesreće, krivac za nju, 31-godišnji poduzetnik Kristijan Perić ispričao je Jutarnjem što je sve prethodilo nesreći, kao i ono što je uslijedilo nakon nje. Naime, tvrdi da se nesreće niti ne sjeća.

"Hvala Bogu da nije nastradao još netko jer mislim da se s tim pritiskom ne bih mogao nositi cijeli život, a kamoli odgajati svoje petero djece. Iskreno, ovo je zadnje što mi je trebalo u životu. Vozim 13 godina i nikad nisam imao prometnu nesreću, a kamoli kaznu za brzu vožnju. Same nesreće se ne sjećam. Zaspao sam, a kad sam udario, očito sam ostao bez svijesti. Sjećam se samo bolnice u kojoj sam se probudio nakon operacije. I dobro sam sada", rekao je Perić koji se trenutno oporavlja od loma vratnog kralješka u KB Dubrava.

Image
AUTOMOBILOM SE ZABIO U TRAMVAJSKU STANICU NA BRANIMIROVOJ: /

Vozača su hitno prevezli u bolnicu u Dubravi

Image
AUTOMOBILOM SE ZABIO U TRAMVAJSKU STANICU NA BRANIMIROVOJ: /

Vozača su hitno prevezli u bolnicu u Dubravi

Odgovorio na kritike

Pogledao je snimku nesreće koju je izazvao te dodao kako bi “i on pomislio da Audijem divlja neki nadobudni tip koji ima za takav skupi auto”. No, kritike javnosti zbog nesreće nisu mu "sjele".

"Nisam divljak za volanom i taj auto imam dulje pa nije da sam ga još upoznavao. To što se dogodilo izolirani je slučaj. Tu večer sam bio u lokalnom kafiću gdje sam popio par čašica, nakon čega sam išao u centar po prijatelje kako bi se svi vratili u Dubravu. I onda se dogodila nesreća na putu prema centru. Da sam se zakucao s 200 km/h, od auta bi ostala samo prašina. Ovako je na njemu totalka. Vjerujem da sam vozio između 80 i 100 km/h. Svaki dio te ulice poznajem jer tom cestom svakodnevno odlazim na posao i vraćam se kući. Sreća, ipak, bila je noć pa samim time i nikog na ulici. Piše se o meni kao tatinom sinu koji je skrivio nesreću. Ja sam svoj čovjek koji je sve stekao pošteno, imam nekoliko tvrtki u Zagrebu i sve dobro posluju", ogorčen je Perić.

Žena i kolege u šoku

Zahvalan je bogu i prijateljima koji su za njega molili što se uspio oporaviti od nesreće. Dodao je kako mu je supruga zanijemila kad su joj javili za nesreću, a u šoku su i njegovi prijatelji i suradnici. Potvrđuju njegove riječi kako nije divljak.

"Kad sam vidio kako neka budala u Audiju doslovno ruje tramvajsku stanicu, zaprepastilo me. Nikad ne bih rekao da bi Kiki mogao biti za tim volanom jer nije divljak ni kao osoba ni kao vozač. I odličan je radni kolega. Bitno nam je da je dobro, čuli smo se s njim i ozdravit će. No sam je svjestan daljnjih posljedica odnosno procedure koje, ovisno o optužbi, može biti i prilično stroga a trebat će platiti Gradu i uništeno tramvajsko stajalište", rekao je jedan od Perićevih kolega.

Prijeti mu kaznena prijava

Perić, inače vlasnik nekoliko tvrtki, od kojih je najpoznatija ona za prodaju maskica za mobitele, po izlasku iz bolnice suočit će se s nizom optužbi. Zagrebačka policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje, nakon kojega će uslijediti kaznene prijave. Dosad se zna da je vozio Branimirovom te na raskrižju s Draškovićevom iz trake za skretanje udesno "produžio" ravno, naletio na prometni otok te pokosio dva stupa semafora, ogradu i nadstrešnicu tramvajske stanice, čiji su dijelovi oštetili dvije Škode parkirane u blizini.

Play ponuda
Play ponuda